Data publicării:

Secret Service, primul răspuns la acuzațiile publice, după tentativa de asasinat asupra lui Trump

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Specialiștii au pus tunurile pe Secret Service, care a furnizat presei un răspuns cu privire la o informație care s-a viralizat. 

Secret Service, responsabil de protecția înaltelor personalități politice din SUA, a dezmințit că ar fi refuzat să aloce mijloace suplimentare pentru a asigura securitatea lui Donald Trump înainte de mitingul de sâmbătă din Pennsylvania, unde fostul președinte și candidatul republican la președinție a fost vizat de focuri de armă, relatează AFP.

"Circulă o afirmație falsă potrivit căreia un membru al echipei fostului președinte a cerut mijloace suplimentare de securitate și au fost refuzate. Este absolut fals. În realitate, am suplimentat mijloacele de protecție (...) în cadrul ritmului accelerat al deplasărilor de campanie", a declarat duminică, într-un mesaj pe rețeaua X, purtătorul de cuvânt al Serviciului Secret, Anthony Guglielmi.

Republicanii vor să liniștească opinia publică în cazul Secret Service

Președintele Comitetului Național Republican, Michael Whatley, a afirmat duminică, într-un interviu pentru Fox News, că autoritățile colaborează pentru a asigura securitatea la convenția Partidului Republican care are loc săptămâna aceasta în Milwaukee.

"Ne simțim foarte confortabil pentru că lucrăm cu Serviciul Secret, lucrăm cu 40 de agenții diferite de impunere a legii, în privința securității" la convenție, a declarat Whatley, potrivit Reuters.

Autorul atacului, care l-a rănit pe Trump la urechea dreaptă, a rănit doi participanți la miting și a ucis un al treilea deschizând focul de pe un acoperiș aflat la aproximativ 140 de metri distanță, înainte de a fi ucis de agenți ai Serviciului Secret, a fost identificat ca fiind Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani. Tânărul era înregistrat ca republican, dar făcuse și o donație de 15 dolari către Partidul Democrat, la vârsta de 17 ani.

Citește și Cea mai importantă întrebare după tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Greşeală majoră făcută de Serviciul Secret

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel