Sebastien Haller, diagnosticat cu cancer testicular, nu va putea juca anul acesta pentru Borussia Dortmund
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Clubul german de fotbal Borussia Dortmund va trebui, după toate probabilităţile, să se lipsească de serviciile noului său jucător, atacantul ivorian Sebastien Haller (28 ani), care a fost operat săptămâna trecută pentru extirparea unei tumori testiculare descoperite în cursul acestei luni, după transferul său în Germania, informează agenţia EFE.

"Discutăm încă despre ce terapie va avea nevoie, dar el este cert că Sebastien va lipsi pentru cel puţin câteva luni", a afirmat directorul sportiv al Borussiei, Sebastian Kehl.

Ziarul popular Bild a afirmat în ediţia sa de miercuri că Haller a fost operat şi se află alături de familie, în aşteptarea planurilor de terapie pe care o va urma post-operator.

Cotidianul german a adăugat că, întrucât pauza din Bundesliga va avea loc în noiembrie, din cauza Cupei Mondiale din Qatar, jucătorul nu va mai putea fi integrat anul acesta.

Diagnosticul exact de după operaţie nu a fost făcut public, precum nici amploarea tratamentului post-operator sau dacă va fi supus unei chimioterapii.

Atacantul născut în Franţa s-a transferat în această lună de la Ajax Amsterdam la Dortmund, cu care a semnat un contract pe patru ani.

Sebastian Haller, diagnosticat cu cancer testicular, a început tratamentul

Atacantul Sebastian Haller, legitimat la Borussia Dortmund, a început tratamentul pentru cancerul testicular cu care a fost diagnosticat. 

Atacantul ivorian Sebastian Haller, transferat recent la Borussia Dortmund de la Ajax Amsterdam, a trimis un mesaj de încurajare din clinica unde a început tratamentul pentru o tumoare la testicule depistată la puţin timp după transferul său la clubul german de fotbal, informează agenţia EFE.

"Primul pas a fost deja făcut. Mulţumesc Borussiei Dortmund şi întregii echipe medicale pentru grija excepţională arătată faţă de mine", a scris Haller pe contul său de Twitter, unde a postat şi o fotografie cu el pe patul de spital.

"Ce bine să te vedem zâmbind din nou", se arată în alt mesaj postat de actuala sa echipă din Bundesliga.

Sebastian Haller a fost depistat cu o tumoare la testicule, care i-a fost descoperită după o serie de examene medicale intensive, anunţase Borussia Dortmund pe site-ul său, explicând în acelaşi timp că atacantul de 28 de ani s-a plâns de o stare de rău după antrenamentul din Elveţia, la Bad Ragaz, unde vicecampioana Germaniei pregăteşte noul sezon.

Jucătorul a fost transferat de la Ajax pentru a-l înlocui pe Erling Braut Haaland, plecat la Manchester City.

Ivorianul va juca la BvB până în 2026, iar suma transferului s-a ridicat la 22,5 milioane de euro, scrie Agerpres.

"O tumoare la testicule i-a fost descoperită după o serie de examene medicale intensive", a scris Borussia pe site-ul său, explicând în acelaşi timp că atacantul de 28 de ani s-a plâns de o stare de rău după antrenamentul de luni dimineaţă în Elveţia, la Bad Ragaz, unde vicecampioana Germaniei pregăteşte noul sezon.

Jucătorul, transferat de la Ajax pentru a-l înlocui pe Erling Braut Haaland, plecat la Manchester City, a revenit la Dortmund, a precizat clubul, adăugând că "alte examene medicale vor fi efectuate într-un centru specializat".

"Această veste este un şoc pentru Sebastien Haller şi pentru noi toţi. Toată familia de la BvB îi doreşte lui Sebastian o restabilire completă şi cât mai rapidă posibil. Vom face tot ce stă în putinţa noastră pentru ca el să primească cel mai bun tratament posibil", a spus directorul sportiv al Borussiei, Sebastian Kehl.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel