Data publicării:

Sebastian Rădulețu a câștigat postul de judecător la CEDO. Iulia Motoc (Tribunalul Penal Internațional): Primul român diplomat la Oxford, judecător internațional

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Sebastian Rădulețu a obșinut postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).  

„Felicitări colegului meu, Profesorul și avocatul Sebastian Rădulețu care a fost ales azi judecător la CEDO la finalul mandatului meu. Primul român diplomat la Oxford,  judecător internațional. Sunt sigură că își va îndeplini mandatul cu profesionalismul și excelența pe care le-a dovedit și până acum!”, a scris Iulia Motoc pe contul său de Facebook.

Conform CV-ului personal, Sebastian Rădulețu este conferențiar la Facultatea de Drept și Științe Administrative din Craiova, unde și-a realizat studiile între 1993 și 1997. În paralel cu studiile din drept acesta a urmat între 1994 și 1998 și cursurile Facultății de Litere și Istorie de la aceeași Universitate. Din 1997 acesta se apucă de studiile doctorale în drept, iar în iunie 2000 își susține public lucrarea „Dreptul la proprietate ca drept fundamental”, la vârsta de 25 de ani. Acesta reia studiile în 2012, când urmează un masterat la Universitatea Oxford din Marea Britanie în „International Human Rights Law”.

Rădulețu a fost audiat în luna februarie a acestui an de către comisia de specialitate a Camerei Deputaților și Senatului, unde a primit aviz pozitiv cu 66 de voturi „pentru”, 5 voturi „împotrivă” şi două abţineri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel