SEBASTIAN GHIȚĂ, luat la întrebări de CĂTĂLIN STRIBLEA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Sebastian Ghiţă şi Liviu Dragnea vor candida în tandem pentru şefia PSD, după alegerile prezidenţiale, în cazul în care Victor Ponta se va instala la Cotroceni, informează România TV. Dragnea ar urma să candideze la Congres pentru funcţia de preşedinte al partidului, iar Ghiţă pentru cea de preşedinte executiv.

VEZI ȘI: SEBASTIAN GHIȚĂ candidează la șefia PSD. Sebastian Ghiță, PRIMA REACȚIE

Despre acest subiect au discutat, la România TV, Sebastian Ghiță și Cătălin Striblea.

Cătălin Striblea: Ați discutat cu Liviu Dragnea despre cum va arăta noul Guvern în cazul în care Victor Ponta ajunge președintele României? Sunteți de acord ca viitorul premier să fie unul din partea altei formațiuni politice din coaliție?

Sebastian Ghiță: Este o întrebare pertinentă. Victor Ponta a cerut partidului să numească un premier care să nu vină din PSD. Nu a spus că va numi un premier din formațiunile politice din coaliție. Această decizie s-a luat deja. Când Victor Ponta va ajunge la Cotroceni, acesta va încredința mandatul unei persoane de încredere aleasă de dânsul. Acel premier trebuie să vină cu o echipă guvernamentală atât în fața partidelor din coaliție, cât și în fața președintelui.

Cătălin Striblea: Dumneavoastră și Liviu Dragnea veți fi parte din viitorul Guvern?

Sebastian Ghiță: Nu am discutat cu Liviu Dragnea despre acest subiect. Marți seară nu am discutat nici despre premier și nici despre Guvern. Discuția noastră a fost menită să unească și să întărească PSD-ul în următoarele două săptămâni până la alegerile prezidențiale.

Cătălin Striblea: Dacă de mâine se anunță și alte tandemuri pentru șefia PSD, nu cumva se declanșează o competiția internă pe sub campania prezidențială?

Sebastian Ghiță: Nu are sens să facem pe măicuțele. S-ar putea să candideze Dan Șova și Viorel Hrebenciuc. S-ar putea să faca și ei tandem. Fiecare e liber să facă ce dorește. Nu cred că o competiție strică.

Cătălin Striblea: Chiar credeți că există contracandidați la tandemul Ghiță-Dragnea? Onest vorbind. 

Sebastian Ghiță: Eu și Liviu Dragnea muncim de foarte mult timp în PSD. Nu este vorba de putere, este vorba de ce ne-au văzut oamenii făcând.

Cătălin Striblea: Eu vă spun sincer că nu mă aștept să aveți contradacandidați în acest moment. 

Sebastian Ghiță: Nu vreau să speculez cu acest subiect.

Cătălin Striblea: Asta este sarcina jurnaliștilor: să speculeze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel