Sebastian Burduja și Marcel Boloș, propuși în funcții de ministru. Variantele lui Ciucă au ajuns la Iohannis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Klaus Iohannis / Foto: Facebook Klaus Iohannis
Klaus Iohannis / Foto: Facebook Klaus Iohannis
Premierul Nicolae Ciucă a transmis, luni, președintelui Klaus Iohannis propunerile de nominalizare pentru portofoliile ministerelor Investițiilor și Proiectelor Europene, respectiv Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis, luni, 2 mai, președintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de nominalizare pentru portofoliile ministerelor Investițiilor și Proiectelor Europene, respectiv Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Pentru funcția de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene este propus Ioan Marcel Boloș, iar pentru funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării este propus Sebastian Burduja.

Amintim că președintele Klaus Iohannis semnase decretul de desemnare a lui Ioan Marcel Boloș în funcția de ministru interimar al Investițiilor și Proiectelor Europene, în contextul în care Dan Vîlceanu demisionase. „După ședința de Guvern, am înaintat demisia domnului premier”, declara Dan Vîlceanu pe 6 aprilie, într-o conferință de presă.

Sebastian Burduja este deputat în Parlamentul României, vicepreședinte al comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor și președinte PNL Sector 1. A fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice în 2019. Anterior, a lucrat ca expert în dezvoltare la Banca Mondială în Washington D.C.  Este licențiat al Stanford University, absolvent al unui dublu masterat la Harvard University în administrarea afacerilor și politici publice și doctor în economie (summa cum laude) la ASE București.

Citește și / Ciucă, mesaj de Ziua Națională a Tineretului: Vă încurajez să vă proiectați un viitor în România

Premierul Nicolae Ciucă le cere tinerilor să-și atingă aspirațiile în țară.

„Dragi tineri, voi sunteți prezentul, viitorul și speranța țării noastre. De Ziua Națională a Tineretului, vreau, în primul rând, să vă felicit pentru civism și solidaritate și să vă mulțumesc tuturor pentru idei, inițiative și implicare. An European al Tineretului, 2022 ne oferă ocazia de a mobiliza energiile noastre la nivelul întregii Uniuni, care ne dă șansa de a studia, munci și călători în deplină libertate. Primul lucru pe care îl observ când lucrez cu tinerii este motivația puternică de a veni cu soluții simple și inovatoare la problemele cu care ne confruntăm cu toții, fie în societate sau administrație, fie la locul de muncă sau în diverse situații de viață”, transmite Nicolae Ciucă de Ziua Națională a Tineretului. Mai multe, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel