Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării și liderul PNL Sectorul 1, la Interviurile DCNews
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
foto Facebook Sebastian Burduja
foto Facebook Sebastian Burduja
Liberalul Sebastian Burduja este invitatul de astăzi al DCNews. 

Ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, dar și președinte al PNL Sector 1, Sebastian Burduja vine astăzi în studioul DCNews. Emisiunea va fi transmisă live, de la ora 14:00, la DCNews și DCNewsTV, precum și pe Facebook și Youtube DCNews. 

”La doar câteva zile distanță de la punerea în dezbatere publică a programul Henri Coandă, inițiat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării - România, pentru recompensarea premianților la concursurile de tehnică și știință care nu sunt încadrate ca olimpiade, venim cu o nouă inițiativă pentru încurajarea și premierea performanțelor extraordinare ale copiilor minunați pe care îi avem.

Vineri, consilierii locali PNL Sector 1 au inițiat și au depus două proiecte de hotărâre pentru aprobarea burselor de merit olimpic internaţional elevilor care urmează cursuri în unitățile de învățământ preuniversitar de stat aflate în Sectorul 1 al Municipiului București. E vorba de premianţii olimpiadelor şcolare internaţionale. Proiectele prevăd următoarele burse: pentru elevii câștigători ai locului I suma de 10.000 lei/lună/olimpic; pentru elevii câștigători ai locului al II-lea suma de 5.000 lei/lună/olimpic; pentru elevii câștigători ai locului III suma de 2.500 lei/lună/olimpic.

(...)

Îi felicit pe colegii mei consilieri locali pentru această propunere și sper să fie adoptată și pusă în aplicare foarte rapid. Avem datoria morală să facem toate eforturile să recunoaștem și să motivăm elevii cu rezultate deosebite, la toate nivelurile. Recompensarea excelenței este importantă pentru acești copii deosebiți, pentru părinții și profesorii lor. Ei promovează România ca adevărați ambasadori. Sper să nu existe bătălii politice pe această temă și, măcar în al doisprezecelea ceas, toate forțele politice din Primăria Sectorului 1 să dea dovadă de decență și maturitate. Copiii noștri merită” a anunțat Sebastian Burduja, luni seară, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel