Burduja cere investigații privind licitația pentru mentenanța Arenei Naționale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, contestă contractul de mentenanță al PMB pentru Arena Națională, pe care îl consideră un „tun” financiar, și intenționează să sesizeze autoritățile competente pentru a investiga modul în care a fost desfășurată licitația.

În cadrul unei conferințe de presă susținute sâmbătă, în fața Arenei Naționale, Burduja a prezentat informații provenite de la un avertizor de integritate. El a explicat că, în urma licitației de anul trecut, PMB a semnat pe 27 decembrie un contract pentru mentenanța Arenei Naționale cu firma care a avut cea mai scumpă ofertă, în valoare de 14 milioane de lei, dublu față de costul anterior.

„Acest contract a fost atribuit celui mai scump ofertant, în timp ce toți ceilalți participanți au fost descalificați. S-a recurs la o negociere directă, fără publicare, doar cu firma câștigătoare, ceea ce consider că este ilegal. Firma respectivă nu dispune de personalul necesar pentru mentenanța Arenei Naționale, astfel că a angajat angajați de la compania Primăriei. Practic, îi fură și, în loc de 20 de angajați, câți avea compania Primăriei, acum are doar nouă sau zece angajați, ceea ce înseamnă că personalul este redus la jumătate și recrutat din cadrul companiei Primăriei”, a declarat Burduja.

El a mai precizat că va sesiza organele de anchetă penală și Curtea de Conturi. „Ca urmare a acestor informații, toate documentele, inclusiv modul în care compania Primăriei a fost descalificată de două ori - ultima dată pe un detaliu minor - doar pentru a semna un contract de două ori mai scump, care prejudiciază bucureștenii cu 4 milioane de lei, vor fi trimise la toate instituțiile abilitate: Curtea de Conturi și organele de anchetă penală”, a afirmat Sebastian Burduja, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel