Sebastian Burduja, candidat la Primăria Capitalei? "Sunt dispus să îmi asum". Ce spune despre Nicușor Dan: "I-a zis domnul preşedinte Ciucă foarte bine"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Întrebat dacă va candida la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, ministrul Energiei și președintele PNL București, spune că este dispus să își asume o asemenea bătălie.

"Prin noi înşine" înseamnă că un preşedinte de filială trebuie să îşi asume o bătălie în care merge în fața electoratului şi îi cere votul şi încrederea", a spus Sebastian Burduja, întrebat dacă este candidatul PNL la Primăria Capitalei, la Digi 24.

Întrebat direct dacă va candida, acesta a afirmat: "Sunt dispus şi trebuie să fiu dispus, ca preşedinte de filială, să îmi asum o asemenea bătălie şi nu mă dau înlături de la asta."

"Noi i-am acordat, practic, un cec în alb domnului Nicușor Dan"

Cât despre faptul că Nicușor Dan nu s-ar putea baza pe sprijinul PNL Bucureşti, Burduja spune că "i-a spus domnul preşedinte Ciucă foarte bine: "Hai în PNL, care te-a susţinut acum patru ani" - şi nu am văzut vreo susţinere a lui Nicușor Dan faţă de PNL în aceşti ani şi a fost o înţelegere proastă pentru PNL - "şi mai discutăm. Dar prima condiţie este să ai calitatea de membru".

Noi i-am acordat, practic, un cec în alb domnului Nicușor Dan şi cred că nu a arătat o susţinere faţă de PNL şi faţă de priorităţile noastre de investiţii, de dezvoltare - termoficarea, spaţiile verzi, dezvoltarea Bucureştiului. Toate aceste lucruri sunt blocate. Nu văd o echipă în jurul domnului primar general, îl văd singur. Asta mi se pare o mare problemă. Nu poţi să gestionezi singur un oraş de 3 milioane de oameni".

"PNL nu are niciun fel de datorie să îl susţină"

În ceea ce privește declarațiile lui Nicușor Dan, potrivit cărora ar avea susținerea USR și PNL în Consiliul Municipal, ministrul Energiei a spus: "I-am spus şi dânsului, noi vom susţine proiect cu proiect lucrurile bune pentru bucureșteni. Dacă va veni cu lucruri care nu servesc interesul public, categoric PNL nu are niciun fel de datorie să îl susţină".

"Eu, ca preşedinte de filială, nu aş fi acceptat această răspundere dacă nu îmi asumam şi o bătălie electorală", a conchis Sebastian Burduja.

Sondaj făcut de PNL în Sectorul 1

"Suntem la 24% şi am crescut faţă de ultimele alegeri şi cred că a fost şi rezultatul faptului că ne-am poziţionat, de la început, pro-bucureștean şi nu pro-primarul sectorului", a mai spus ministrul.

Vezi și:  "M-a sunat! Am fost surprins". Ce a discutat Sebastian Burduja cu Nicușor Dan: "I-am spus că trebuie să îl respecte" 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel