Se strică vremea?! Meteorologii, anunțuri! Cum va fi până la începutul lunii noiembrie
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit până la începutul lunii noiembrie, iar ploile vor fi excedentare, au anunțat meteorologii.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în perioada 5 – 12 octombrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar mai ales în jumătatea estică a teritoriului.

Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele centrale, estice, sud-estice și la munte.

În săptămâna 12 – 19 octombrie, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile vestice și în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil deficitare în sud-estul extrem.

În perioada 19 – 26 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Ultima săptămână din octombrie și începutul lunii noiembrie aduc valori termice ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, iar cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, cu o tendință deficitară în regiunile extracarpatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel