Se scumpesc biletele de avion. Tocilă: Oamenii caută destinaţii, explorează, dar nu rezervă. Aşteaptă să vadă ce se întâmplă în Ucraina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Preţurile biletelor de avion vor deveni tot mai scumpe. Companiile dau vina pe costurile crescute pentru kerosen.

Dacă aveţi de gând să călătoriţi cu avionul, aveţi grijă să vă rezervaţi din timp zborul. Asta pentru că, în lunile care urmează, vom plăti bilete tot mai scumpe. Cererea mai mare, dar şi costurile crescute ale carburanţilor determină companiile aeriene să mărească preţurile zborurilor.

City break-urile, la mare căutare

Inclusiv preţurile ofertelor de city break vor suferi scumpiri. Claudia Tocilă, Head of Marketing Vola.ro, a declarat pentru Digi24: "După foarte mult timp, mai exact, după doi ani de pandemie, vin cererile pentru city-break-uri. Românii îşi doresc să călătorească pe o perioadă mai scurtă, îşi fac vacante mai scurte, doar pe câteva zile sau în weekend. Ce am observat diferit este că, într-adevăr, nu-şi mai rezervă vacanţele pe o perioadă mai lungă şi din cauza contextului din Ucraina, lumea aşteaptă să vadă ce se întâmplă, să vadă care este disponibilitatea lor financiară. Majoritatea îşi rezervă mai aproape de data de plecare care, din păcate, face şi ca preţurile de avion să fie un pic mai scumpe. În continuare, încurajăm achiziţia biletelor din timp dacă se doreşte economisirea. În cazul în care sunt promoţii sau sunt rezervate din timp, preţurile biletelor de zbor pot începe şi de la 15-20 Euro pentru destinaţii din Italia, în jur de 100 Euro pentru destinaţii din Spania care, în general, sunt mai scumpe, Londra este în continuare ceva mai ieftină, 20-30 Euro. Căutate sunt, în general, ţările în care sunt mulţi români, oamenii mai pleacă pe la rude, la cunoscuţi."

Bilete mai scumpe

Dacă în luna martie putem cumpăra un bilet către Barcelona cu 40 de euro, în august, acelaşi bilet va fi şi de trei ori mai scump. Adică vom ajunge să plătim 120 de euro. Iar acest trend se menţine şi pentru alte destinaţii, cum ar fi Roma, Paris sau Madrid. "Pentru perioada de vară vedem căutări, însă nu şi rezervări ferme. Sunt oameni care explorează ideea, caută destinaţii, companiile aeriene îşi diversifică numărul de rute, există interes însă nu vedem acele rezervări abundente pe care le vedeam, de regulă, în această perioadă. Sunt rezervări pentru perioada următoare, pentru Paşti, pentru luna mai şi, din ce în ce mai mult pentru vară, dar pentru lunile iunie-iulie.  Preferinţele pentru destinaţii nu s-au schimbat. Cei mai mulţi optează pentru Europa - Italia, Spania, Franţa, sunt aproape de casă, sunt accesibile, sunt primele alegeri", mai spune Tocilă.

"În primele două săptămâni din luna martie românii au vrut să aştepte să vadă cum evoluează lucrurile în ţara vecină, însă acum lucrurile au revenit la normal şi chiar peste estimările noastre. Am înregistrat cifre de vânzări cu peste 15% mai mult ca în 2019 încă din luna martie. Al doilea impact major al situaţiei din Ucraina a fost asupra gradului de încărcare al zborurilor cu plecare în următoarele 1-3 zile, dar şi asupra aglomeraţiei din aeroporturi", a completat Claudia Tocilă pentru money.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel