Se schimbă vremea: Iarna nu și-a ieșit din drepturi! Alertă meteo de NINSORI în mare parte din țară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
A fost emis Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ pentru mare parte din țară. 

ALERTĂ de COD GALBEN (harta 1) 

A fost emis Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent pentru intervalul 25 februarie, ora 23:00, 26 februarie, ora 18:00. ANM a anunțat: ”În intervalul menționat, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali, precum și la altitudini mai mari de 1700 m în Carpații Meridionali, unde vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 90...100 km/h și viscol”. Meteorologii mai menționează că în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini sub 1700 m vor predomina ploile și vor fi depuneri de polei.

Este Cod Galben, în același interval de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent în județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Cluj, Suceava și Neamț. ANM anunță că ”În județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Cluj, Suceava și Neamț vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în medie de 10...12 cm”. Ei mai notează că ”în Banat, Crișana, Maramureș și restul Transilvaniei vor fi precipitații mixte, moderate cantitativ. În regiunile sudice și sud-estice, temporar va ploua, iar în după-amiaza și seara zilei de duminică (26 februarie), ploile vor avea caracter de aversă și pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice”. 

ALERTĂ de COD GALBEN (harta 2)

De asemenea, pentru intervalul 26 februarie, ora 18:00 și 27 februarie, ora 15:00, a fost emis Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent. ”În Banat, Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în jumătatea de nord a Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 și 20 cm” anunță ANM. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel