Data publicării:

Se schimbă vremea din septembrie. Elena Mateescu (ANM): Temperaturile se vor situa doar până la cel mult 25 de grade Celsius

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Elena Mateescu, director general ANM, a intervenit telefonic la Antena3 CNN unde a prezentat prognoza meteo pentru următoarea perioadă. 

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie a transmis că în primul weekend din luna septembrie ne apropiem de pragul unei zile de caniculă, însă de săptămâna viitoare, vremea se va răci.

„Vorbim și astăzi, ultima zi din vara 2023, de fenomene de instabilitate în bună parte din țară, nu la intensitatea celor care s-au desfășurat în ultimele 24 de ore și mai ales pe parcursul zilei de ieri și al nopții care a trecut, însă de mâine veștile sunt bune.

Debutăm cu o toamnă mai caldă decât în mod obișnuit, având în vedere deja regimul de temperaturi, care mâine, la scara întregii țări, se va situa între 23 până la 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia Română.

O vreme frumoasă din punct de vedere termic, local, în sudul și sud-estul țării chiar călduroasă pentru că 32 de grade caracterizează o vreme călduroasă pentru un debut de toamnă. Avem și o probabilitate de a mai înregistra averse, în special în zona montană și sub montană, nu la intensitatea celor căzute în ultimele 24 de ore.”, a spus Elena Mateescu. 

Cum va fi vremea în weekend

„Sfârșitul de săptămâna aduce valori ce vor caracteriza o vreme în încălzire, chiar 33-34 de grade, în special în sudul țării. Iată, ne apropiem din nou de pragul unei zile de caniculă.”,  a spus Elena Mateescu. 

Vremea se răcește

„Săptămâna va debuta cu o vreme în răcire, în special în jumătatea de sud-est acolo unde temperaturile se vor situa doar până la cel mult 25 de grade Celsius, în timp ce, în partea de vest vom mai consemna valori peste pragul unei zile de vară, peste 25 e grade Celsius.”,  a spus Elena Mateescu la Antena3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel