Se schimbă vremea din cauza ciclonului din Marea Mediterană care ajunge în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Se schimbă vremea din cauza ciclonului din Marea Mediterană care ajunge în România, anunță Elena Mateescu, directorul ANM.

Ciclonul din Marea Mediterană ajunge în România, iar în acest context, directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat cum va fi vremea în această săptămână.

"Vom avea o schimbare semnificativă în ceea ce privește evoluția condițiilor meteorologice. Duminică dimineață am înregistrat la 128 de stații meteorologice, cele mai mari temperaturi minime zilnice, de când se fac măsurători meteorologice în țara noastră. 30 de stații au înregistrat recorduri lunare. (...) De luni, temperaturile vor mai scădea, comparativ cu ceea ce am înregistrat în această săptămână, mai ales în jumătatea nordică a țării, acolo unde maximele nu vor mai depăși 7,8 grade Celsius, în timp ce în sud este posibil să mai consemnăm valori de 16,17 grade Celsius.

Elena Mateescu, ANM: Revin ploile

Revin ploile pentru că vorbim de averse, în special în Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, dar și Maramureș, Moldova și Dobrogea, practic se va simți în toată țara, iar la atitudini mai mari, peste 1700 de metri, precipitațiile vor fi mixte.

Vorbim de cantități de apă de 15, 20 litri pe metrul pătrat și intensificări ale vântului de 50, 60 km/h", a spus Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel