Se schimbă VREMEA. ANM anunță PLOI: Cod Galben și Cod Portocaliu. Veste bună pentru WEEKEND
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Se schimbă vremea în acest final de săptămână, dar veștile nu sunt în totalitate... de toamnă.

ANM a emis, pentru invervalul 3 septembrie, ora 12:00 - 4 septembrie, ora 21:00, o informare meteo pentru toată țara de instabilitate atmosferică.

”Din a doua parte a zilei de joi (03 septembrie) în sud-vest, centru, nord-est și la munte, iar în noaptea de joi spre vineri (03/ 04 septembrie) și pe parcursul zilei de vineri (04 septembrie), îndeosebi în jumătatea de est a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.” anunță ANM. 

ALERTĂ de COD GALBEN 

În același timp, de la ora 12:00, la ora 21:00, astăzi este Cod Galben: ”În intervalul menționat, în jumătatea de sud-est a Transilvaniei, nordul și vestul Moldovei, nordul Munteniei și în nord-estul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25...35 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.”    

4. -imagine fara descriere- (captura-de-ecran-din-2020-09-03-la-10-38-39_63439300.png)

COD GALBEN

De astăzi, de la ora 21:00, până vineri, la ora 23:00, este și COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată: ” În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și sud-estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25...35 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.” anunță ANM. 

3. -imagine fara descriere- (captura-de-ecran-din-2020-09-03-la-10-37-24_94164300.png)

COD PORTOCALIU 

În plus, de la ora 02:00, din 4 septembrie, până la ora 23:00, în aceeași zi, este Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, dar și cantități de apă însemnate: ”În județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, precum și în zona de munte a județelor Vrancea, Prahova, Brașov, Covasna și Dâmbovița, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 50...70 l/mp.” anunță ANM. 

Prognoza meteo pe regiuni arată că astăzi doar Dobrogea, Banat și Maramureș scapă de ploi, dar nu și de nori. Iată cum arată vremea la ora 10:00, în țară: 

1. -imagine fara descriere- (vreme-romania_45858100.png)

Vineri plouă în București, iar temperatura maximă nu va depăși 26 de grade Celsius. Nici pe litoral vremea nu se anunță mai bună, cerul va fi mai mult noros, vor fi ploi slabe și maxime termice de doar 22-24 de grade Celsius. În Iași vor fi averse și descărcări electrice. Și-n restul țării, se anunță cer noros, iar temperaturile maxime vor fi scăzute.

Vestea bună vine în weekend, în 5 și 6 septembrie, când temperaturile vor urca iar până la 30 de grade, iar cerul va fi senin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel