Se modifică rovinietele de astăzi, 11 martie. Informații complete pentru șoferi. Atenție, nu veți putea face plata prin SMS
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Prețul rovinietei se schimbă de astăzi, 11 martie.

Atenție, șoferi! Noile tarife si perioade de valabilitate pentru rovinietă intră în vigoare de astăzi. Astfel, potrivit CNAIR, pentru un autoturism, prețul unei roviniete de o zi va fi începând din data 11 martie - 12,43 de lei, iar pentru 10 zile rovinieta va costa 16,40 de lei.

Pentru o perioadă de 30 de zile, șoferul va plăti 26,34 de lei. Rovinieta valabilă pe un an de zile pentru un autoturism va costa 139,16 lei. Tarifele pentru alte tipuri de autovehicule pot fi văzute în fotografia de mai jos:

Sursă foto: CNAIR

Precizăm că reprezentanții CNAIR au anunțat că sistemul pentru plata taxei de drum va fi inactiv începând cu miezul nopții, pentru 3 ore. Astfel, șoferii nu vor mai putea cumpăra rovinieta prin nicio metodă, iar plata prin SMS va fi întreruptă pentru 11 zile.

"CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi, că începând cu data de 11.03.2024, ora 00:00, pentru o perioadă de aproximativ 3 ore, emiterea rovinietelor în punctele de distribuție, prin intermediul portalurilor web/aplicațiilor dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile și a dispozitivelor de procesare a plăților numerar/electronice (terminale) nu va fi posibilă.

Acest lucru este necesar pentru actualizarea informațiilor privind perioadele de valabilitate ale rovinietelor și a nivelului tarifelor pentru acestea în Sistemul Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare și Control al Rovinietei – SIEGMCR, ca urmare a intrării în vigoare a prevederilor Ordonanței nr. 14/2024 pentru modificarea și completarea OUG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România. În acest sens, atașăm anexa cu tarifele pentru rovinietă prevăzute în Ordonanța nr. 14/2024.T

Totodată, informăm utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi, că din data de 11.03.2024 emiterea rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) va fi suspendată până la data de 21.03.2024, ca urmare a modificărilor ce trebuie realizate la nivelul fluxului de emitere de către dezvoltatorul aplicației. Pentru evitarea aplicării unor sancțiuni contravenționale, utilizatorii rețelei de drumuri naționale au posibilitatea de a achita în avans rovinieta cu valabilitate pentru data de 11.03.2024", a transmis anterior CNAIR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel