Se schimbă ora! Ora de iarnă 2022. Dormim cu o oră în plus
Trecerea la ora de iarnă are loc în ultimul weekend al lunii octombrie.
Revenirea la ora de iarnă se va face pe 30 octombrie, duminică, atunci când ora 04:00 va deveni ora 03:00. În fiecare an, această modificare a orei se face în ultimul weekend din octombrie, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Pentru a-și aminti în ce direcție să își regleze ceasurile, oamenii folosesc adesea expresia „primăvară înainte, toamnă înapoi”.
Specialiștii consideră că o persoană are nevoie de una sau două săptămâni de la momentul modificării orei până când organismul se obișnuiește cu noul fus orar. Tot aceștia mai spun că trecerea la ora de iarnă poate avea efecte negative asupra sănătății organismului. Se pare că persoanele în vârstă și copiii sunt cele două categorii afectate.
Citește și...
Totul sau nimic. Răzvan Oprea, despre George Ivașcu: Nu l-ați văzut așa pe fostul ministru al Culturii, cu un limbaj atât de liber, cu un comportament care amintește de mafioții lui Scorsese
Regizorul Răzvan Oprea vă invită să vedeți spectacolul „Totul sau nimic”. Glenngary Glen Ross este un text emblematic pentru dramaturgia americană. Veți vedea cum arată destinul foarte antrenant al unor agenți de vânzări de Real Estate, care sunt gata să facă orice că să reușească.
Este o luptă fără reguli, un roller coaster unde comedia și dramatismul se împletesc minunat. Un regal actoricesc livrat de o distribuție spectaculoasă. Un text în care esența naturii umane este atât de bine surprinsă de David Mamet, încât actorii chemați să joace trebuie să fie actori totali. Și sunt. O comedie cu siguranță, dar cu accente de o sensibilitate aparte, cu destine pline de candoare ale omului modern și prins în mecanismele gigantice ale consumerismului. Viața este extrem de dură, dar atât de comică și surprinzătoare. De ce nu trebuie să ratezi acest spectacol, aflăm de la regizorul Răzvan Oprea.
De ce merită să vedem „Totul sau nimic?”
„În primul rând, „Totul sau nimic” este o comedie, dar este și o satiră la vremurile pe care le trăim. Protagoniștii sunt oameni care lucrează într-o corporație importantă și asta le ocupă tot timpul. Viața lor este profund dată peste cap de targeturile și deadlineurile pe care trebuie să le realizeze, în caz contrar, își pierd jobul. Toată presiunea, care amintește de epuizarea omului de către sistemul ultra corporatist, este însă creionată de autor într-o tonă comică, dar dură în care oamenii se exprimă foarte liber pentru că sunt conflicte majore între protagoniști”, a zis Răzvan Oprea.
„După această piesă s-a făcut un film cu mai multe nominalizări la Oscar. „Totul sau nimic” (în engleză Glengarry Glen Ross) este un film independent din 1992 adaptat de David Mamet după piesa cu același nume, film în care au strălucit Al Pacino, Kevin Spacey, Jack Lemmon și mulți alți actori importanți. Este un film celebru, iar textul este extrem de dur, dar foarte comic în același timp. Conflictele dintre oameni, situațiile în care ei sunt puși, felul în care se întâmplă lupta lor pentru supremație, în această mică sucursală a unei corporații, este foarte savuroasă. Cu siguranță, oamenii vor râde foarte mult la această piesă, dar așa cum am mai zis: spectacolul are și o nuanță amară în ceea ce privește vremurile pe care le trăim”, ne-a mai spus regizorul. Continuarea, AICI!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News