Se schimbă legea privind alocațiile copiilor. Proiectul a fost adoptat de Senat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Legea privind acordarea alocațiilor pentru copii va fi modificată.

Se schimbă Legea privind acordarea de alocații pentru copii. Proiectul de modificare a alin. (4) al art. 6 din Legea nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii va fi dezbătut și supus votului în plenul Camerei Deputaților.

Ce se întâmplă cu alocațiile copiillor

Conform unui proiect inițiat de PSD și adoptat tacit de Senat în ziua de luni, dreptul la alocația de stat pentru copii va fi stabilit începând cu data nașterii copilului, iar plata drepturilor se va face proporțional începând cu luna următoare depunerii cererii. „Ţinând cont de prevederile constituţionale referitoare la egalitatea în drepturi şi garantarea alocaţiei de stat, se impune ca plata drepturilor cuvenite să se facă începând cu ziua naşterii copilului. Ţinând cont de prevederile constituţionale referitoare la egalitatea în drepturi şi garantarea alocaţiei de stat, se impune ca plata drepturilor cuvenite să se facă începând cu ziua naşterii copilului”, se arată în expunerea de motive a proiectului iniţiat de deputatul PSD Vasilică Toma, potrivit vesteazilei.ro.

În prezent, conform legii în vigoare, dreptul la alocația de stat pentru copii se stabilește începând cu luna imediat următoare nașterii copilului, iar plata drepturilor începe din luna următoare depunerii cererii. „Practic, dacă un copil s-a născut pe 1 iunie, iar altul pe 30 iunie, ambii copii vor primi alocaţia cu data de 1 iulie, ceea ce privează copilul de aproape o lună de zile de a beneficia în condiţii de egalitate de dreptul la alocaţie de stat”, potrivit expunerii de motive.

Proiectul de modificare a alineatului (4) al articolului 6 din Legea nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii urmează să fie discutat și supus votului în plenul Camerei Deputaților, care este for decizional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel