"Nu ne-am așezat la masă din dragoste". Se rupe alianța PNL-PSD? Nicolae Ciucă: Înseamnă că n-am înțeles nimic din menirea noastră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto Agerpres/ Ciucă - Ciolacu
foto Agerpres/ Ciucă - Ciolacu
Nicolae Ciucă, liderul PNL, președintele Senatului, a fost invitat în platoul DC News unde a vorbit, printre altele, și despre viitorul alianței cu Partidul Social Democrat:

"Alianța cu Partidul Social Democrat a fost una care s-a creat... știți cum se spune - nu ne-am așezat la masă din dragoste, ci din scop - eu i-aș zice. Pentru un scop absolut necesar și anume de a servi într-o situație absolut complicată și dificilă națiunea română și a ne asuma responsabilitatea pentru a guverna țara, ceea ce s-a întâmplat. Iar asta s-a întâmplat prin stabilitate politică. Sigur că discutăm de Partidul Social Democrat cu ideologia sa, Partidul Național Liberal cu ideologia sa. Sunt două partide a căror ideologie probabil că are anumite elemente de tangență atunci când discutăm că unul este de centru-dreapta și celălalt de centru-stânga. Dar abordările sunt diferite.

"Nouă ne trebuie instabilitate politică în 2024?"

Ca atare, am asigurat stabilitatea politică și trebuie s-o asigurăm și de aici înainte. Pentru că nu departe de granița noastră de est și de nord este război, acolo oamenii mor. În Orientul Mijlociu, situația este la fel de complicată, poate chiar mai complicată. Peste tot există această temere față de contractarea economică în UE, în Zona Euro. Nouă ne trebuie instabilitate politică în 2024? 2024 nu este complicat din punct de vedere al alegerilor doar pentru noi. Am discutat cu cineva și spunea că, de când se fac analize pe ani electorali, 2024 este cel mai complex. Sunt alegeri peste tot... în Brazilia locale, în Pakistan, în Indonezia... discutăm despre un an pe care nu trebuie să-l complicăm noi. Dacă îl complicăm, atunci înseamnă că n-am înțeles nimic din rostul și menirea noastră", a spus liderul PNL.

Bogdan Chirieac a intervenit: Să înțeleg că spuneți că este în interesul României să nu rupeți alianța cu PSD-ul anul viitor.

Nicolae Ciucă a confirmat: Exact!

Interviul complet, aici:

           

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel