Data publicării:

Se retrage Nicolae Ciucă din cursa pentru Cotroceni? Capcane chiar din PNL. Bogdan Chirieac, despre negocierea în secret cu Mircea Geoană

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Saul Pop
Foto: Inquam Photos / Saul Pop
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre posibilitatea retragerii lui Nicolae Ciucă din cursa pentru alegerile prezidențiale.

Potrivit unui sondaj Sociopol privind alegerile prezidențiale 2024, Nicolae Ciucă, candidatul PNL, s-ar plasa pe locul cinci cu 10%, iar tot mai multe voci ar vorbi despre o posibilă retragere a acestuia din cursa pentru fotoliul de la Cotroceni.

Întrebat dacă se va retrage Nicolae Ciucă din cursa prezidențială, analistul politic Bogdan Chirieac a spus: "Eu nu cred lucrul acesta, e un om serios, e un om de dedicat Nicolae Ciucă. Eu cred că sunt însă mari probleme în Partidul Național Liberal, iar dacă domnul Ciucă nu își ia în serios funcția de președinte PNL atunci, într-adevăr, o va sfârși pe locul 6 la alegerile prezidențiale. Deci partidul nu se mișcă în campania lui Nicolae Ciucă în niciun fel și îl bagă în tot felul de capcane de campanie, așa cum au fost acelea cu reclama pentru carte fără să existe cartea și multe altele. Dar eu nu văd în acest moment.... se retrage Nicolae Ciucă, cine poate fi candidatul din PNL care să îi ia locul la aceste alegeri prezidențiale?".

"Dacă îl întrebați pe Crin Antonescu, pe care l-ați avut în platoul DC NEWS, domnul Crin Antonescu susține că poate fi domnul Ilie Bolojan sau Eduard Helvig", a intervenit jurnalista Catalina Porumbel.

Bogdan Chirieac: Nimeni nu și-a manifestat dorința

"Ce a mai spus domnia sa după ce a făcut aceste declarații acum două săptămâni e că nimeni nu și-a manifestat dorința. Acum aveți această informație precum că domnul Mircea Geoană a sunat lideri PNL pentru a fi susținut, asta poate fi o alternativă, nu știu însă cum se așează electoratul PNL pe un candidat mai degrabă de stânga, că totuși Mircea Geoană nu este un candidat de dreapta, pentru a-l susține. Să nu uităm că în anul 2009 atunci când se luptau cu Traian Băsescu, conform lui Crin Antonescu, când PNL oficial l-a sprijinit pe Mircea Geoană, jumătate dintre votanții PNL au votat Mircea Geoană, un sfert au votat Traian Băsescu și un sfert nu s-au prezentat la vot. A trecut timpul, între timp a fost secretar general adjunct al NATO, românii au văzut cu ochi buni această funcție, importantă, altminteri...", a spus Bogdan Chirieac.

"Surse din conducerea PNL spun că domnul Mircea Geoană dorește să-l susțină la aceste alegeri prezidențiale, dar din postura de independent, adică PNL să își retragă candidatul și să spună public că îl susține pe Mircea Geoană la funcția de președinte. De asemenea, se vorbește despre o întâlnire pe care a avut-o Mircea Geoană cu Nicolae Ciucă. Cei doi au fost zilele trecute la Praga, la o conferință de securitate, s-au întors cu aceeași aeronavă în București și ar fi avut loc în avion o discuție despre această candidatură. Echipa lui Mircea Geoană, în schimb, dă această replică, pe această platformă - România Renaște, și scrie așa: "Eroul de la Nasiriyah se predă. Domnule Ciucă, nu mai dați informații incorecte pe surse către presă, domnul Geoană nu a negociat nimic cu dvs. și nici cu altcineva. Disperarea este atât de mare". Până la urmă care să fie realitatea, domnule Chirieac?", a întrebat Cătălina Porumbel.

"Probabil că alți lideri PNL în momentul acesta vor să îl abandoneze pe Nicolae Ciucă"

"Eu nu cred că s-a negociat. Probabil că alți lideri PNL în momentul acesta vor să îl abandoneze pe Nicole Ciucă și negociază în secret cu Mircea Geoană. Asta da, pot să cred, dar ca Nicolae Ciucă singur să-i propună lui Mircea Geoană să fie candidatul independent susținut de PNL... mie mi se pare puțin credibil lucrul acesta. De unde și reacția echipei de campanie a lui Mircea Geoană în acest sens, care mi se pare un pic excesivă pentru că zvonurile astea nu-i fac un rău lui Mircea Geoană, îl aduc în prim-plan", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel