Se reia traficul pe podul care leagă Crimea de Rusia, pe porţiunile neafectate de explozie
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Circulaţia pe podul care leagă Crimea de Rusia a fost reluată parţial. 

Traficul auto pe podul Crimeea a fost restabilit, a anunţat liderul Republicii Crimeea, Serghei Aksenov. El a precizat că circulaţia este deschisă pentru maşini şi autobuze, care vor fi verificate cu o deosebită atenţie.

Aksenov le-a cerut şoferilor de camioane de transport marfă să-şi programeze cursele, folosind trecerea cu feribotul Kerci. Potrivit acestuia, feribotul Kerci-2 va începe să traverseze strâmtoarea în jurul orei 18:00. C

omitetul Naţional Antiterorism a anunţat că o explozie a unui camion s-a produs sâmbătă dimineaţă pe podul Crimeea. În urma exploziei, şapte rezervoare de combustibil care circulau pe calea feroviară au fost cuprinse de flăcări. Două travee de la pod s-au prăbuşit parţial, în timp ce suportul arcului pentru susţinerea podului nu a fost deteriorat.

Potrivit Comitetului Naţional Antiterorism, în urma incidentului, trei persoane au murit. Ministrul transporturilor al Federaţiei Ruse, Vitali Saveliev, a dispus să se sporească controlul cu privire la securitatea transportului pe pod şi să se efectueze controale stricte ale vehiculelor care circulă prin zonă, scrie Rador. 

Leonid Sluţki cere "un răspuns dur" dacă se dovedeşte că Ucraina a fost implicată în explozie 

Răspunsul Rusiei la explozia produsă pe podul Crimeea ar trebui să fie unul dur, a declarat Leonid Sluţki, preşedintele Comitetului pentru afaceri externe din cadrul Dumei de Stat a Rusiei.

"Dacă implicarea părţii ucrainene va fi confirmată în incidentul produs pe podul Crimeea, consecinţele vor fi fatale. Răspunsul dat la explozia de pe podul Crimeea ar trebui să fie dur, dar nu neapărat unul care să lovească direct la tâmplă" - a scris el pe pagina sa de Telegram, sâmbătă. El nu are niciun dubiu că în spatele organizării acestui atac se află Kievul.

"Acesta nu este doar un incident, ci ar putea fi catalogat drept un act de terorism de stat", a scris Sluţki. Potrivit acestuia, Rusia va reconstrui totul cât mai curând posibil.

Trei persoane ar fi murit în explozia din Crimeea

Un pod important, rutier şi feroviar, care face legătura dintre Rusia şi Crimeea ocupată, a fost grav avariat de o explozie de mari proporţii. Imaginile video arată porţiuni din pod prăbuşite şi vagoane, aflate pe secţiunea paralelă, în flăcări. Investigatorii ruşi au afirmat că cel puţin trei persoane au fost ucise. Imaginile sunt dramatice şi sunt îngrijorătoare pentru Moscova. Acesta este podul construit de Kremlin, pentru a conecta Rusia de Crimeea anexată, şi se presupunea că este foarte bine păzit. O explozie care a avut loc la răsărit a generat un incendiu uriaş şi pagube grave. Oficialii ruşi susţin că un camion a fost aruncat în aer şi că flăcările s-au extins către vagoanele de combustibil dintr-un tren de marfă, transmite Rador.

Podul oferă o legătură esenţială, nu doar pentru comerţul Rusiei cu Crimeea, ci, mai important, pentru susţinerea efortului militar din sudul Ucrainei. De asemenea, este un proiect în care preşedintele Putin a investit prestigiu personal. A inaugurat podul personal, la volanul unui camion portocaliu, conducând un convoi de vehicule peste pod, cu steaguri ruseşti fluturând în vânt.

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel