Se organizează Taberele Studenţeşti în 2021. Anunțul Ministerului Tineretului şi Sportului
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Taberele studențești s-ar putea organiza în 2021. Meteodologia este în lucru și urmează să fie lansată în dezbatere publică. 

În cadrul Consiliului Naţional pentru Tineret - CNPT de astăzi, ministrul Tineretului şi Sportului, Carol-Eduard Novak, a confirmat desfăşurarea Programului Naţional de Tabere Studenţeşti - PNTS în anul 2021, fiind în proces de identificare a surselor de finanţare care să facă posibilă desfăşurarea proiectului, se arată într-un comunicat de presă. 

Desfăşurarea în 2021, în condiţii de siguranţă, a Programului Naţional de Tabere Studenţeşti a reprezentat o prioritate pentru ANOSR încă de la stadiile incipiente de elaborare a Legii Bugetului de Stat pentru anul 2021.

Angajamentul ministrului 



”Continuând demersurile în acest sens, în data de 8 martie 2021 reprezentanţii ANOSR s-au întâlnit în cadru oficial cu Ministrul Tineretului şi Sportului, întâlnire în cadrul căreia MTS s-a angajat la evaluarea posibilităţii de implementare a Programului Naţional de Tabere Studenţeşti în luna mai, taberele organizându-se dacă situaţia o permite în urma acestei analize.

ANOSR a trimis MTS şi conducerii Guvernului României o sesizare prin care a dorit să clarifice faptul că organizarea taberelor studenţeşti nu este o chestiune de oportunitate, la latitudinea autorităţii, ci o obligaţie legală în sarcina MTS. Având în vedere relaxarea restricţiilor, este de natura evidenţei că taberele studenţeşti se pot organiza, neexistând limitări de natură să scutească ministerul de respectarea acestei obligaţii”, conform ANSOR. 

Metodologia este în lucru



În urma solicitărilor şi întrebărilor adresate de ANOSR cu privire la procesul de organizare a taberelor, în contextul în care Casele de cultură ale studenţilor şi universităţile trebuie să ducă la îndeplinire dispoziţiile din ordinul de ministru, să anunţe înscrierea studenţilor şi să îi selecteze, Ministerul a clarificat faptul că Metodologia de organizare a taberelor este în lucru, urmând a fi lansată în cel mai scurt timp în dezbatere publică.

ANOSR va continua activitatea de monitorizare pentru a asigura o bună desfăşurare a Programului Naţional de Tabere Studenţeşti 2021, punând accent cu stricteţe pe respectarea măsurilor igienico-sanitare şi având în vedere o prioritizare a cazurilor sociale, în contextul unui număr redus de locuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel