Se lansează Programul "Casa Verde Fotovoltaice 2023"
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
 Foto Pexels
Foto Pexels
Bucurie mare pentru românii care vor să treacă la „energia verde"! Programul „Casa Verde Fotovoltaice 2023" va fi lansat în curând, informează Administrația Fondului de Mediu (AFM). 

Până la deschiderea oficială a programului AFM – ediția 2023, instituțiile guvernamentale trebuie să pregătească bugetul, punct cu punct.

„AFM depune toate eforturile necesare pentru redeschiderea programului de finanțare în cel mai scurt timp. După aprobarea prin ordin de ministru și publicarea în Monitorul Oficial a variantei finale a ghidului și după aprobarea bugetului de venit și cheltuieli al AFM pentru Mediu pentru anul 2023, va putea fi lansată o nouă sesiune de finanțare în cadrul programului”, potrivit se arată în răspunsul AFM pentru Economedia.

Angajații AFM se vor ocupa de proiectarea, dezvoltarea și implementarea sistemului informatic care va permite gestionarea și simplificarea activității cu privire la monitorizarea programului. Ministrul Tanczos Barna a declarat că-și dorește ca dosarele din cadrul programului „Casa Verde Fotovoltaice” să fie analizate pe loc, online.

Vor fi finanțați 150.00 de beneficiari, după ce bugetul alocat programului a fost majorat la 3 miliarde lei. De asemenea, numărul de documente solicitate de la beneficiari va fi redus la următoarele: buletin, extras de carte funciară, dovada că persoana beneficiară nu are datorii la stat sau la bugetul local și certificatul de racordare.

La finalul anului trecut, ministrul Tanczos Barna a declarat că pentru ediția precedentă au fost oferite finanțări peste aproape 90% dintre cererile depuse, deci 39.000 de dosare au primit finanțare. „Aproape 89% dintre cererile depuse pentru instalarea sistemelor fotovoltaice au fost aprobate. În total, 39.309 de dosare au obţinut finanţare după ce toate dosarele depuse în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice au fost analizate de către AFM”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel