Data publicării:

Se întoarce iarna. Elena Mateescu (ANM): Va ninge abundent! / Vremea până în weekend

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Vremea
WhatsApp
Unsplash
Unsplash
Elena Mateescu, directorul general al ANM, a zis cum va fi vremea în următoarele zile.

Elena Mateescu, director general al ANM, a intervenit telefonic la Antena 3 CNN, unde a spus cum va fi vremea în următoarele zile.

„Rămâne în vigoare avertizarea meteorologică de cod portocaliu în zona montană a județelor Hunedoara, Alba și Sibiu, acolo unde va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă și vorbim de cantități de precipitații de 50-70 de litri pe metru pătrat.

Până mâine dimineață la ora 08:00 vorbim de precipitații însemnate cantitativ și ninsori la altitudini mai mari de 1.400 de metri, în partea de vest și sud-vest a Transilvaniei, dar și în Carpații Occidentali și Meridionali, acolo unde va fi în vigoare o avertizare meteorologică de cod galben.

De mâine dimineață de la ora 08:00, până mâine seară la ora 20:00, în zona Moldovei și în partea nord-estică a Munteniei, vântul va avea intensificări la rafală de 55-65 km/h. Din punct de vedere termic, valorile vor fi ușor peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar. Până la sfârșitul săptămânii, maximele vor fi cuprinse între 2 și 13-14 grade Celsius, inclusiv în Capitală, unde temperaturile vor ajunge la 11-12 grade Celsius. Minimele vor fi mai coborâte în zonele depresionare, până la valori negative de -7 grade Celsius. În restul țării, minimele vor fi pozitive, aproximativ 4-5 grade Celsius“, a spus, la Antena 3 CNN, Elena Mateescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel