Data publicării:

Se întâmplă în România! Un bărbat a venit băut la proba practică pentru obţinerea permisului de conducere

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Un bărbat din Argeș s-a prezentat în stare de ebrietate la proba practică pentru obţinerea permisului de conducere.

În cadrul unei probe practice pentru obținerea permisului de conducere, un candidat a fost identificat ca fiind sub influența alcoolului, conform unei declarații emise de Instituția Prefectului Argeș.

"În această dimineață, unul dintre examinatorii din cadrul Serviciului Permise a solicitat testarea cu alcooltestul pentru un candidat. Individul, în vârstă de 31 de ani, prezenta o puternică halenă alcoolică, iar polițistul însărcinat cu examinarea nu i-a permis să se urce la volan. Candidatul a fost supus unui test alcoolic realizat de către polițiștii de la Biroul Rutier Pitești, rezultatul confirmând consumul de băuturi alcoolice", potrivit comunicatului emis de Instituția Prefectului.

Potrivit Agerpres, alcoolemia candidatului era de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, și a fost declarat "respins" în proba practică pentru obținerea permisului de conducere.

Cu toate acestea, bărbatul nu a fost sancționat contravențional, deoarece nu a avut ocazia să se urce la volan.

"În ceea ce-l privește pe tânărul de astăzi, el a afirmat că a consumat alcool în ziua anterioară, dar acest aspect nu are relevanță. Condamnam cu fermitate atât faptele, cât și tentativa de a conduce un vehicul motorizat după consumul de alcool sau sub influența oricăror substanțe interzise. În joc nu este doar viața celui care comite o astfel de faptă, ci și viața celorlalți participanți la trafic, indiferent dacă sunt șoferi sau pietoni", a subliniat prefectul județului Argeș, Radu Perianu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel