Se întâmplă acum în nordul Capitalei - FOTO. Parcarea de la Mall Băneasa, împânzită de poliție și pompieri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Astăzi, 8 noiembrie 2022, parcarea de la Mall Băneasa este complet blocată de pompieri și poliție.

UPDATE: Exerciţiul antiterorist organizat, marţi, de Serviciul Român de Informaţii are ca obiectiv principal verificarea modului în care instituţiile cooperează şi comunică între ele într-o situaţie cu multe necunoscute, precizează instituţia.

Sursa citată menţionează că este vorba despre un exerciţiu organizat anual cu instituţiile din Sistemul Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului.

"Se derulează dinamic în mai multe puncte din ţară. Pentru a fi veridic şi cât mai util pentru participanţi, nu putem dezvălui exact locurile în care vor exista incidente. În scenariile pe care le-am pus în practică astăzi am avut în vedere o cazuistică relevantă din ultimii ani în multe atentate teroriste din Europa şi nu numai. Este vorba de atacatori singuratici, în proces rapid de radicalizare, care acţionează la întâmplare în zone foarte aglomerate şi care ulterior se retrag de la locul faptei. Obiectivul principal al exerciţiului este verificarea modului în care instituţiile cooperează şi comunică între ele într-o situaţie cu multe necunoscute", adaugă SRI, conform Agerpres. 

--- 

”Atenție! Marți, 8 noiembrie, are loc un exercițiu antiterorist în mai multe puncte din București, județul Giurgiu și județul Brașov. Exercițiul presupune inclusiv utilizarea de muniție de manevră și de mijloace pirotehnice. Cetățenii care devin martori ai evenimentelor sunt rugați să urmeze indicațiile echipelor de securitate a exercițiului” anunță SRI, pe Facebook. 

SRI nu indică locul desfășurării acțiunii în parcarea Mall Băneasa, însă, în aceste momente, acolo se desfășoară ceea ce vedeți în imaginile din Galeria Foto. Scenariul ar fi producerea unui atac cu arme de foc în parcarea mall-ului, cu 5 - 6 victime. 

Notă: Cei prezenți la desfășurarea evenimentului au permis fotografierea. 

În trecut, un astfel de exercițiu a avut loc pe Aeroportul Otopeni. 

Scopul unui asemenea exercițiu este de a evalua procedurile de lucru inter-instituţional, consolidarea reflexelor de cooperare în interiorul Sistemului Naţional de Prevenire, precum şi verificarea timpilor de reacţie într-o situaţie ipotetică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel