Data publicării:

Se încălzește vremea! Elena Mateescu, ANM: Primele valori de 30 de grade pentru luna mai din acest an

Autor: Doinița Manic | Categorie: Vremea
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Elena Mateescu, directorul ANM, a venit cu prognoza meteo actualizată.

Vremea se încălzește, iar Elena Mateescu, directorul ANM, anunță că "sfârșitul de săptămână este posibil să aducă deja primele valori de 30 de grade pentru luna mai din acest an".

"Mai ales de mâine după-amiază, miercuri și joi, vorbim despre o instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, caracterizată prin averse ce vor avea și caracter torențial, și cantități de apă care pot depăși pe secvențe scurte de timp sau prin acumulare 15-25 de litri pe metru pătrat, izolat 30-40 de litri pe metru pătrat.

Vor fi și condiții de grindină, de asemenea, vântul va avea intensificări susținute pentru că vorbim de viteze la rafală de 55-65 de kilometri pe oră, iar la munte 70-80 de kilometri pe oră.

Elena Mateescu, ANM: Mâine contăm pe 20-29 de grade

Din punct de vedere termic, o vreme în încălzire de la o zi la alta. Mâine contăm pe 20-29 de grade, iar sfârșitul de săptămână este posibil să aducă deja primele valori de 30 de grade pentru luna mai din acest an.

Și în Capitală, o vreme în încălzire pentru că deja de mâine consemnăm și în Capitală temperaturi maxime de 25-27 de grade, dar și în Capitală de mâine după-amiază este posibil să consemnăm înnorări temporar accentuate care să aducă precipitații. Și minimele în întreaga țară vor fi în creștere, vorbim deja de minime între 11 până la 17 grade", a declarat Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel