Data publicării:

Se iau măsuri drastice la Guvern, pentru a acoperi gaura din buget: Ce decizii se află pe masa Executivului. Vizează toți românii, iar funcționarii europeni ”nu vor ceda!”

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Economie
WhatsApp
foto freepik.com
foto freepik.com
Se iau decizii pentru a acoperi gaura din bugetul de stat, fapt cerut și de Comisia Europeană. 

Marți sau miercuri, coaliția de guvernare urmează să discute măsurile fiscale de pe lista scurtă, prin care ar urma să acopere gaura la buget, una de 40 de miliarde de lei. Conform unor surse citate de hotnews, pe masa decidenților, ar urma să fie următoarele măsuri: 

- pragul la microîntreprinderi ar urma să fie redus la 250.000 de euro, de la 1 ianuarie 2024. 

- acciza la benzină și motorină ar urma să crească ”foarte puțin”. 

- va crește taxarea pe jocurile de noroc. 

- s-ar majora TVA (de la 9% la 19%) la toate băuturile cu zahăr, fără excepții. 

- ar urma să crească TVA în HoReCa. 

- majorarea accizelor la tutun și alcool. 

- s-ar restrânge facilitățile fiscale pentru angajații din construcții, agricultură și industria alimentară care vor plăti contribuția la sănătate (10%). 

Acestea sunt măsurile de pe masa Guvernului cu privire la care ar urma să se decidă. Despre unele dintre ele a vorbit și liberalul Vlad Pufu pentru DCNews.ro. 

Citește aici mai mult: EXCLUSIV  Vlad Pufu dă din casă: Discuții avansate în PNL. Ce măsuri economice se vor lua pentru a atinge deficitul de 4,4%, după ultimatumul Bruxelles-ului

Corina Crețu, europarlamentar și fost comisar european, a spus, la PrimaTV, despre banii din PNRR, că funcționarii nu vor ceva în ceea ce privește reforma pensiilor, dar și în ceea ce privește reducerea cheltuielilor publice. 

”Comisia Europeană se uită la România mult mai multă îngăduinţă la România decât în anii trecuţi. Au nevoie de România. În rapoarte, de pildă, noi stăm foarte bine, dar în cheltuirea banilor va fi problema noastră. Dar acei funcţionari care analizează PNRR nu vor ceda cu pensiile speciale în tranşa a treia şi în reducerea cheltuielilor publice”, a afirmat Corina Creţu, conform news.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel