Data actualizării:
Data publicării:

Se ia decizia cu privire la România și Bulgaria în Schengen. Spania anunță votul decisiv, la Bruxelles, în decembrie. Reacția Olandei. ”Vom face totul”

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
În decembrie, vom afla dacă România este accepată în Schengen. 

Țările de Jos nu renunță la votul împotriva aderării Bulgariei la Schengen. Declarația a fost făcută de ministrul Migrației, Eric van der Burg, conform Novinite. După Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI), de la Luxemburg, el a răspuns scurt, legat de acest subiect: „Situația în acest moment nu s-a schimbat și nu văd că se va schimba în termen scurt”.

Ministrul van der Burg insistă asupra unei misiuni în Bulgaria înainte de a se lua decizia finală: ”În primul rând, dorim o misiune independentă care să stabilească faptele. Apoi așteptăm un raport de la Comisia Europeană, în care este scris nu numai că au adoptat legile necesare legate de statul de drept, dar că le și pun în aplicare”.

”Admiterea Bulgariei și României în spațiul Schengen poate fi votată în decembrie”, a declarat ministrul spaniol de Interne, Fernando Grande-Marlaska, a cărui țară deține în prezent președinția Consiliului UE.

Conform acestuia, votul poate avea loc la Consiliul JAI din decembrie, de la Bruxelles, sub președinție spaniolă.

"Vom face totul pentru a ajunge la acest acord în decembrie, muncim foarte mult la el. Lucrăm cu Austria și cu toate cele 27 de țări membre. Și cred că, până la urmă, vom reuși”, a declarat Fernando Grande-Marlaska. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel