Se fac lucrări pe domeniul de la Săvârşin. Ultima clădire nerestaurată, în renovare
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Familia Regală a României
Facebook Familia Regală a României
Familia Regală anunţă restaurarea Casei Ceaiului de la Săvârşin, ultima clădire de pe domeniu rămasă nerestaurată. 

"Săvârșin Tea House

Cu câteva săptămâni în urmă, au început lucrările la ultima clădire rămasă nerestaurată din Satul Regal (perimetrul de la intrarea pe Domeniul Săvârșin). Casa, ridicată în secolul al XIX-lea, este cea mai mare din ansamblul Satului Regal și se află, la stradă, în dreapta porților principale de intrare pe proprietate.

Casa Ceaiului are o suprafață de 300 de metri pătrați, dintre care jumătate vor fi alocați sălii de ceai, destinată vizitatorilor domeniului. Aici, ei vor putea servi cafea, ceai, răcoritoare și gustări. Totodată, sala mare va fi și un spațiu cultural și educațional, găzduind expoziții, lecții deschise, reuniuni și evenimente publice.

Proiectul de restaurare este condus de arhitectul Tudor Emilian Cordoș, de la Alba Iulia, și susținut de Fundația Colecția Familiei Regale a României, căreia Majestatea Sa Margareta i-a încredințat spre folosire clădirea.

Spre sfârșitul lunii septembrie, vizitatorii Parcului Regal, Muzeului Automobilului, Magazinului de suveniruri și Atelierului Auto al Regelui Mihai vor putea adăuga, în vizita lor, noua Casă a Ceaiului.

Lucrările de restaurare sunt realizate de o compania locală de meșteri constructori, cu sediul în satul Ilteu, din vecinătatea Săvârșinului.

Toate materialele originale care au putut fi recuperate vor fi refolosite: bârne vechi de stejar, țigle manufacturate în Imperiul Austro-Ungar, podele de ceramică și de piatră, cărămizi.

Vă prezentăm câteva imagini cu stadiul actual al restaurării, la patru săptămâni de la începerea lucrărilor. Vom reveni, peste două săptămâni, cu noi imagini", a transmis Familia Regală.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Familia Regală a României (@familiaregalaaromaniei)

Atelierul Auto al regelui Mihai, deschis 

„Atelierul Auto al Regelui Mihai I a fost deschis publicului. Vizitatorii Domeniului Regal Săvârșin pot vedea acum atelierul, situat în corpul de clădire original, din anii 1940, alături de Parcul Regal, Muzeul Automobilului, Magazinul de suveniruri și Satul Regal. Inaugurarea a avut loc în prezența Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei și a Alteței Sale Regale Principele Radu. A fost prezent primarul comunei Săvârșin, dl Ion Vodicean. Domeniul Regal Săvârșin este deschis în lunile iulie, august și septembrie, în fiecare zi de vineri, sâmbătă și duminică, între ora 9.00 și ora 18.00”, se arată într-o postare pe Instagram a Familiei Regale a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel