Data actualizării:
Data publicării:

Calcule politice în timpul protestelor din stradă? Chirieac: Lăsați-ne în pace cu prostiile! S-au luat cele mai aberante măsuri economice

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
În timp ce fermierii și transportatorii protestează în toată țara, s-ar face calcule politice pentru anul super-electoral 2024.

„Ce va fi, ce se urmărește, care e miza? Spun mulți că sunt foarte multe persoane infiltrate în aceste proteste. Asta spuneau fermierii”, a transmis moderatorul Ioan Korpos la România TV.

„Lăsați-ne cu prostiile astea! Doi ani, s-au luat cele mai aberante măsuri economice. De când a venit domnul Boloș la Ministerul Finanțelor, este un șuvoi de măsuri economice aberante. Acest lucru a avut consecințe în societate: de la ieșirea fermierilor în stradă  - acești oameni care ne pun pâinea pe masă - până la industria aceasta foarte puternică, industria transportatorilor, care este depunctată de aberațiile în legislația românească și instituțiile statului în acest moment.

I-ați auzit, între Crăciun și Anul Nou s-a dat «Ordonanța Ticăloșiei» în care se desființează microîntreprinderile din România. Ați văzut acolo protestatari care se plângeau că s-a mărit în microîntreprinderi impozitul de la 1% la 3% și spuneau că nu fac față în această chestiune. Dar să admirăm faptul că, iată, oamenii au ieșit în stradă, fiindcă de la microîntreprinderi nu iese nimeni”, a explicat analistul Bogdan Chirieac.

„Se alătură noi și noi categorii sociale protestelor în momentul acesta. Avem de-a face cu o situație extrem de tensionată, neașteptată, fiindcă ei (n.r., Guvernul) au trecut pe hârtie tot felul de prostii”, a adăugat analistul politic.

Scenariile politice nu-și au rostul în timpul protestelor masive

 

„Nepăsarea președintelui Klaus Iohannis din ultimii doi ani i-a molipsit și pe liderii coaliției. Cu țara în flăcări, cum este vorba în acest moment, se fac tot felul de scenarii cu președintele Iohannis care ajunge el președintele lumii. Hai să ajungă el președintele lumii și o să vedem atunci. Ne-au zis de la Bruxelles că nu e niciun pericol ca Klaus Iohannis să ajungă președintele Consiliului European, nici măcar cele 3 luni după demisionarea lui Charles Michel. Ni s-a spus că este pregătit Mario Draghi, ce rost are să purtăm toate aceste discuții?

Între timp, la Finanțe, domnul Boloș a răsturnat țara. Oamenii ăștia (din stradă-n. red.) nu sunt nebuni! Nu sunt oameni care au 12 minivacanțe pe an, să știți. Sunt oameni care muncesc sâmbăta, duminica, în vacanță. Sunt în cabina TIR-ului până la marginea Portugaliei și înapoi. Zi de zi sunt acolo, mănâncă, dorm, încearcă să-și susțină familia, la fel și agricultorii.

În loc ca Guvernul să trateze cu oamenii aceștia, să încerce să rezolve probleme, să-i dea afară pe cei de la Finanțe care au inventat desființarea microîntreprinderilor, ei fac acest tip de scenariu absolut steril și penibil”, a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel