Se fac angajări în Poliție! Peste 1800 de posturi din sursă externă, scoase la concurs
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Poliția Română
Sursa foto: Facebook Poliția Română
Vrei să te angajezi în Poliție? Au fost scoase la concurs mai multe posturi din sursă externă.

Poliția Română a scos la concurs 1828 de agenți și ofițeri, precum și de personal contractual prin încadrare directă. Înscrierile se fac online, la unitățile de poliție care au scos posturile la concurs.

Ce trebuie să știți este că sunt 645 de posturi de ofițer de poliție, 657 de posturi de agent de poliție și 536 de posturi pentru personal contractual. Pentru posturile de ofițeri și agenți, perioada de înscriere a început joi, 23 septembrie și are termen limită 5 octombrie. Posturile de personal contractul vor fi scoase la concurs în perioada următoare, scrie dbonline.ro.

Posturile scoase sunt în specialitățile acțiuni speciale, cazier judiciar, statistică și evidențe operative, analiza informațiilor și implementare date, comunicații și informatică, logistică, operațiuni speciale, ordine publică, pregătire profesională, reținere și arestare preventivă, rutieră, secretariat, documente clasificate și arhivă, cercetarea și prevenirea criminalității, investigații criminale, investigarea criminalității economice, financiar, implementarea proiectelor, psihosociologie și siguranță școlară, relații internaționale, informare și relații publice, structura de securitate, poliție canină și cabinet sanitar veterinar, criminalistică, combaterea criminalității organizate, resurse umane și administrativ.

Vezi AICI și AICI mai multe detalii despre posturile existente.

Pregătirea agenților de poliție, deficitară

În același timp, România se confruntă cu o etapă dificilă în ceea ce înseamnă pregătirea profesională a agenților de poliție. Sindicaliștii denumesc acest fapt “demilitarizarea poliției”, mai ales că, spun ei, foarte multe posturi de conducere nu sunt obținute pe drept și în niciun caz de persoane cu pregătire în domeniu.

”Fără să mai fie nevoie de alte comentarii, în urma probelor la care au fost supuşi, probe care reprezentau viitorul activităţii lor de instruire pe care ar fi trebuit să o realizeze, la nivelul celor 41 de judeţe avem următoarele rezultate:

Conducere defensivă – doar 6 poliţişti au promovat probele. De precizat că ofiţerul de la serviciul rutier Constanţa a picat cu brio, iar ceilalţi 3 agenţi care deţineau atestat nici măcar nu au fost întrebaţi dacă vor să îndeplinească atribuţiile acestei funcţii.

Instrucţia tragerii – doar 2 poliţişti au promovat probele;

Educaţie fizică şi autoapărare – zero poliţişti au promovat probele;

Tactică poliţienească – doar 9 poliţişti au promovat probele”, au transmis reprezentanții EUROPOL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel