Se dezmembrează partidul prorus al lui Igor Dodon?! Ion Ceban, fost coleg al acestuia și primar al Chișinăului, îi „fură“ consilierii și deputații
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Tot mai mulți membri ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au început să migreze spre noua formațiune a primarului din Chișinău.

Patru consilieri din Consiliul Municipal Chișinău au fost dați afară din partidul Socialiștilor din Republica Moldova, o decizie în acest sens fiind adoptată în cadrul ședinței Consiliului Republican al formațiunii.

Cei patru consilieri sunt Grigore Bejenaru, Ludmila Polodiuc, Oleg Șerepitco și Eugenia Ceban (n.r. mama lui Ion Ceban, primarul Chișinăului).

Consilierii în cauza s-au alăturat anterior noii formațiuni condusă de primarul din Chișinău, Mișcarea Alternativa Națională. 

După aceste excluderi, PSRM a rămas doar cu 17 consilieri în Consiliul Municipal Chișinău.

De curând, din Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a fost exclus și deputatul Gaik Vartanean, dar și vicepretorul sectorului Centru, Dumitru Mitioglo.

Ca urmare a acestor pierderi, conducerea PSRM a anunțat că, în viitorul Parlament, va veni cu o inițiativă cu privire la mandatul imperativ, prin care un deputat ales pe lista unui anumit partid este responsabil față de cel care l-a ales și nu are dreptul să părăsească formațiunea politică din care face parte, scrie Deschide.

Igor Dodon este președinte de onoare al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

CITEȘTE ȘI     -    Bașcanul Găgăuziei cere programe pentru studierea limbii române în regiune. Până de curând, Irina Vlah susținea „limba moldovenească“

Igor Dodon a mulțumit României pentru ajutorul acordat Republicii Moldova

La finalul lunii noiembrie, Igor Dodon, președinte al Republicii Moldova între 2016 și 2020 și un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, și călcat pe orgoliu și a mulțumit României pentru ajutorul pe care țara noastră l-a oferit Republicii Moldova în acest an.

„Închipuiţi-vă ce poate fi la iarnă, când în plină iarnă să se stingă lumina pentru 24 de ore, ce fac oamenii? Trebuie de găsit o soluţie tehnică, dacă procurăm energie electrică de la români, iar pentru asta trebuie să le spunem mulţumesc, chiar dacă e mai scump. Trebuie să vedem tehnic cum să nu fim afectaţi, malul drept Nistrului, măcar“, a spus Dodon.

Reamintim că au existat mai multe situații când, ca urmare a bombardamentelor din Ucraina, Republica Moldova a rămas fără energie electrică.

CITEȘTE ȘI     -    După mai multe vizite în România, primarul Chișinăului spune că e urmărit și că i se pregătește arestarea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel