Se deschide Târgul de Crăciun din București, cu TAXĂ de intrare și brad reutilizabil. Nicușor Dan, aka ”Grinch”, e plin de surprize
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Bucharest Christmas Market foto Facebook
Bucharest Christmas Market foto Facebook
În presă, a fost denumit Grinch. Oficial, e primarul general al Municipiului București. Funcție aleasă de către cetățeni, pentru cetățeni. 

”Surprize, surprize, din PMB” scriam vineri, când Nicușor Dan se lăuda că a pus beculețe în copaci, în fața Parlamentului. Anterior, anunța: ”În această iarnă, în condiţiile în care criza sanitară ne lasă, Municipalitatea va organiza un târg de Crăciun în Piaţa Universităţii, care nu va costa Municipalitatea nimic. Ar fi prima dată când Primăria Capitalei nu ar cheltui, ci ar câştiga din organizarea târgurilor de Crăciun.”. 

Vezi aici mai mult: Nicușor Dan, FĂCUT PRAF după ce s-a lăudat că pune luminițe în copaci: Ai luat de la Firea ce era mai rău/Țara arde și baba se piaptănă!

Totuși, nici nu mi-aș fi putut imagina ce surprize aveau să urmeze. În 26 noiembrie 2021, se deschide Târgul de Crăciun din Piața Universității. Dincolo de spațiul mic în care este organizat, cu atât mai mult în context pandemic, pe afișul postat de Bucharest Christmas Market scrie mic, mic că biletele sunt disponibile pe entertix.ro. Se pare că vor fi bilete de 5-7 lei/persoană. Putea să fie și simbolic, 1 leu, în sine, e revoltător, pentru că fiecare cetățean al Capitalei e contribuabil la bugetul local/al statului și, din punctul meu de vedere, atunci când se organizează un astfel de eveniment, pe domeniul public, din banii Primăriei, care oricum încasează considerabil de la cei care închiriază căbănuțele de Crăciun, nu ar trebui să se perceapă taxa de intrare, cu atât mai mult în condițiile date, în care multe familii au rămas fără venituri și poate, din salariile și așa mici, cu banii de intrare ar fi putut să cumpere copiilor o prăjitură.

Dacă această taxă era pentru o cauză nobilă, nu ar fi fost supărător gestul, dar când e pentru că Nicușor Dan încă se plânge de greaua moștenire și se laudă că Târgul de Crăciun ”nu va costa Municipalitatea nimic” este revoltător. 

”Nu-l mai votează nimeni pe Nicușor ăsta! Intrarea la târg să coste? Hai mă lași... în nici un an nu a fost așa. L-am votat pe ăsta ca să scăpăm de Firea, dar văd că ne-am luat o mare plasă! Cel mai prost primar din câți au fost până acum!”, ”Mulțumim dlui Nicușor, ne-a dat de toate și căldură și taie și bilete de intrare la târgul de Crăciun!!”, ”Adică să-mi iau bilet să merg la târg? Păi nu tot plătesc toate alea pe acolo?”, ”În nicio țară nu este cu bilet de intrare la un târg de Crăciun!” arată o parte din reacțiile venite la vestea taxei de intrare. 

Brad din lemn ”eco” și pentru la anul

Iar surprizele nu s-au oprit aici. Bradul de Crăciun nu va avea cetina verde, ci va fi un brad din lemn, asamblat și reutilizabil. ”După șobolani și gunoi, chiar aveam nevoie și de o mizerie de brad...”, ”Vă bateți joc de bucureșteni. Cel mai urât brad!”, ”Păi câți copaci ați tăiat să faceți bradul "eco"?”, ”Oribil”, ”Ce urât”, ”O brad urât! O brad urât! Cu certificat verde!”, ”Cel mai groaznic brad”, au fost o parte din reacțiile vizavi de bradul de Crăciun din Capitală. 

Magia Crăciunul probabil a confundat Bucharest și Budapest, ori nu are certificat verde. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel