Data publicării:

Se dă startul angajărilor în poliție! 2.900 de locuri sunt scoase la concurs

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Academia de Politie, Facebook
foto: Academia de Politie, Facebook
Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că au fost scoase la concurs 2.900 de locuri în instituțiile de formare a agenților de poliție și subofițerilor. Candidații pot depune documentele necesare începând de joi, 20 aprilie 2023.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a scos la bătaie 2.900 de locuri în instituțiile de formare a agenților de poliție și subofițerilor. Candidații pot depune actele pentru înscriere începând de joi, 20 aprilie 2023.

Pentru formarea ofițerilor de poliție sunt pregătite 1.340 de locuri la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr”, câmpina și 300 de locuri la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan”, Cluj-Napoca, iar pentru pregătirea agenţilor de poliţie de frontieră 240 de locuri la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu”, Oradea, conform MAI.

                                       

Subofițerii jandarmi se vor forma în Școala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica”, Drăgășani şi în Şcoala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareş”, Fălticeni, ambele având scoase la concurs câte 350 de locuri.

De asemenea, 300 de locuri sunt disponibile la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu”, Boldeşti, mai exact pentru cei care vor să aibă calificare de pompieri și proiecție civilă/maistru militar auto.

Unde se fac înscrierile

Cei interesaţi se pot înscrie și online la adresa de e-mail a unității de recrutare, în perioada 20 aprilie – 5 mai 2023, chiar și în zilele de sâmbătă sau duminică.

„Pentru constituirea dosarului de recrutare, candidaţii depun documentele solicitate până la data de 15 mai 2023. Concret, candidaţii depun cererile de înscriere la structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare (unităţi de recrutare) aflate în unităţile din subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit organizării administrativ-teritoriale şi specialităţii pentru care optează candidaţii – politie, poliţie de frontieră, jandarmi, pompieri, în raport de oferta educaţională şi de domiciliul/reşedinţa înscrise în cartea de identitate”, a mai precizat MAI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel