Se cere transfer urgent la Viena în cazul lui Florin Piersic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Inquam Photos, Octav Ganea
foto: Inquam Photos, Octav Ganea
După veștile îmbucurătoare de ieri apar noi îngrijorări.

Au apărut complicații în cazul actorului Florin Piersic care, până mai ieri, părea să fie bine, stabil și aproape că ne făcea pe toți să credem că va fi externat curând. Starea de sănătate a acestuia s-ar fi agravat și ar fi nevoie să fie transferat la un spital din Viena. 

A circulat în presă, în cursul zilei de astăzi, suspiciunea cum că maestrul ar fi contractat o infecție nosocomială din unitatea medicală de la Cluj. Medicii de la Spitalul Militar Cluj au infirmat, însă, această informație, potrivit Capital.

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public și pentru clarificarea aspectelor în legătură cu asistența medicală acordată actorului Florin Piersic în spitalul nostru, vă comunicăm următoarele:

Actorul Florin Piersic nu a contactat nicio infecție nosocomială pe timpul internării în spitalul nostru;

Acesta a fost tratat pentru patologia complexă pentru care s-a adresat spitalului;

Actorul și familia acestuia au cerut să nu fie furnizate informații medicale și dorește păstrarea intimității”, au transmis cei de la Spitalul Militar din Cluj-Napoca.

De ce trebuie să ajungă la Viena

Cu ani în urmă, medicul Horia Roșianu i-a implantat lui Florin Piersic un stimulator cardiac care să ajute la reglarea ritmului inimii. De fapt, acesta ar fi singurul specialist din România care deține abilitățile necesare pentru a îndepărta un astfel de dispozitiv. Însă momentan se pare că nu se află în țară și, ca atare, nu este disponibil. Marele actor ar fi necesitat această procedură deoarece infecția de la nivelul genunchiului s-ar fi extins către inimă și s-ar fi localizat la cele două electrozi ale stimulatorului cardiac.

Astfel, medicii ar fi încadrat situația medicală a lui Florin Piersic în "regim de maximă urgență", potrivit ultimelor informații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel