Se agită din nou apele la Realitatea TV. Elan Schwartzenberg negociază vânzarea trustului către Lagardere
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
elan
elan

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a confirmat existenţa unor discuţii cu grupul francez de media Lagardere în vederea vânzării Realitatea Tv, aşa cum avansează surse din mediile de afaceri franceze. Mai exact, se pare că grupul de presă Lagardere ar fi interesat să preia în pachetul offset şi postul românesc de ştiri, în contul unui contract de produse de apărare.

"În primul rând, orice lucru are un preţ. Am luat acest trust strict din motive de business, prin urmare voi trata acest tust ca pe orice afacere normală, adică nu urmăresc nici interese politice, nici cooptarea unor afaceri colaterale cu statul. Cel mai important lucru, grupul Lagardere consider că este un partener extrem de onorabil şi aş fi fericit să finalizez orice tranzacţie cu ei sau cu oricare alt grup de talia lor. Acum 12 ani am fost printre primii sau poate primul care în domeniul mass-media publicitate l-am adus pe Rupert Murdoch într-o tranzacţie de 19 milioane de dolari. Aşa că, citindu-i pe francezi, "comme d'habitude”, nu mi-ar fi deloc dificil, străin sau bizar să tranzacţionez cu un grup internaţional de prestigiu. În urmă cu zece ani am mai fost implicat într-o negociere cu cei de la Lagardere. Îi cunosc de mai multă vreme, sunt nişte oameni de mare ţinută. Şi, specific în acest domeniu sunt un simbol”, a declarat Elan Schwartzenberg pentru Jurnalul Naţional.

Lagardère Group este un conglomerat francez cu sediul în Paris, care deţine diverse afaceri în media şi, de asemenea, o participaţie indirectă de 15,1% la compania aeronautică şi de apărare EADS. Lagardere este unul dintre cele mai mari trusturi de presă din Europa, cuprinzând 11 programe de satelit şi 16 case de producţie care realizează 25% din producţiile de televiziune în Franţa.

Citeşte şi:

Elan Schwartzenbeg: Suma investită la Realitatea TV este de zeci de milioane de dolari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel