Se adâncește misterul. Laptopul lui Nancy Pelosi este de negăsit după asaltul Capitoliului. FBI nu a reuşit să îl recupereze
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Se adâncește misterul. Laptopul lui Nancy Pelosi este de negăsit după asaltul Capitoliului. FBI nu a reuşit să îl recupereze
Se adâncește misterul. Laptopul lui Nancy Pelosi este de negăsit după asaltul Capitoliului. FBI nu a reuşit să îl recupereze
Agenţii Biroului Federal de Investigaţii (FBI) nu au recuperat laptopul şefei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, de la femeia din Harrisburg acuzată că a jucat un rol în furtul echipamentului respectiv în timpul asaltului asupra Capitoliului, din 6 ianuarie, transmite miercuri dpa.

Anunţul a fost făcut de AJ Kramer, avocatul lui Riley June Williams (22 de ani), femeia care a fost acuzată de acces ilegal în sediul Congresului SUA şi comportament violent. Soarta laptopului a rămas un mister neelucidat după ce Williams s-a predat autorităţilor pe 18 ianuarie, la două zile după ce fusese acuzată de furtul laptopului într-o încercare de a-l vinde serviciilor de securitate ruse.

Potrivit lui AJ Kramer, în ultimele opt zile anchetatorii au percheziţionat automobilul lui Riley June Williams, precum şi apartamentul în care aceasta locuieşte împreună cu mama sa, fără însă a găsi vreun indiciu privind locul în care s-ar afla laptopul. Deocamdată nu se ştie clar dacă laptopul lui Pelosi a fost vreodată în posesia lui Riley June Williams.

Poliţia Capitoliului şi echipa lui Nancy Pelosi au confirmat la scurt timp cupă revolta din 6 ianuarie că laptopul respectiv a fost furat, dar nu au precizat dacă echipamentul a fost recuperat. Riley June Williams, care a fost acuzată de acces ilegal în sediul Congresului SUA şi comportament violent, a fost arestată pe 18 ianuarie, potrivit Associated Press, care a citat un reprezentant al Departamentului Justiţiei.

FBI a anunţat că Williams apare pe o înregistrare video în care sustrage un laptop sau hard drive din biroul lui Pelosi. Anchetatorii americani au trecut imediat la verificarea informaţiei că ea a încercat să vândă echipamentul către serviciile de informaţii ruse. Agenţii federali americani au primit un pont de la o persoană care s-a prezentat drept fostul partener al lui Williams.

Acesta a declarat că Riley June Williams intenţionează să trimită computerul unui prieten din Rusia, care apoi plănuia să îl vândă serviciilor de informaţii externe ruse, SVR, indică declaraţia respectivă. Sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt, la 6 ianuarie, Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de certificare a victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale din SUA din noiembrie, confruntându-se cu poliţia la sediul Congresului american. Aceste confruntări au cauzat moartea a cel puţin cinci persoane, printre care un ofiţer din poliţia Capitoliului, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel