Ciucu, după moartea femeii atacată de câinii maidanezi: ASPA și-a redus programul de lucru, nu acționează în week-end. Eutanasierea a fost oprită
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Ciprian Ciucu, primar Sectorul 6  Foto: Crișan Andreescu
Ciprian Ciucu, primar Sectorul 6 Foto: Crișan Andreescu
Primarul Sectorului 6 a organizat o conferință de presă unde a abordat subiectul morții tragice a femeii atacată de câini, în zona Lacul Morii.   

În mare parte, Ciprian Ciucu a dat vina pe ASPA, aducând în lumină niște aspecte noi, legate de organizarea acestora. ”În mod iresponsabil, ASPA și-a redus programul de lucru, nu acționează în weekend și de sărbători”, a spus Ciucu.

Acesta a dat vina, indirect, pe Nicușor Dan pentru modul deficitar de organizare din cadrul ASPA:

”Doamna Diana Pungă, city manager al Bucureștiului, numit de primarul general, a fost delegată să conducă ASPA. Din 2017 s-a schimbat fundamental modul de operare al acestui serviciu (…) ”ASPA nu a realizat un recensământ a animalelor, am avut 3 ani la rând posibilitatea să facă recensământ, ar fi oferit o situație reală primăriei. În 2022, ASPA a avut un buget de 17 milioane de lei și s-a bazat pe târguri de animale, ceea ce n-a fost eficient din punctul meu de vedere”, a continuat Ciucu.

”Acțiunea s-a mutat de pe partea de capturare, pe partea de depozitare, hrană, comunicare. Condițiile de adăpost sunt groaznice din cauza supraaglomerării, peste 40 de câini mor lunar. Schimbarea de paradigmă în furnizarea serviciului s-a schimbat fundamental. (...) Cine are interesul ca ASPA să țină un număr mare de câini în adăposturi și câinii să fie pe străzi în număr mare? Cine face bani din asta?”, a mai spus primarul Sectorului 6.

Amintim că directorul adjunct al ASPA, Cătălina Trănescu, a explicat câţi dintre angajaţi se ocupă, de fapt, cu prinsul câinilor străzii. 

"Noi funcţionăm pe o organigramă din 2020, când 11 posturi au fost eliminate printr-o hotărâre de Consiliu Local, deci acum avem 89 de posturi la ASPA. Dintre acestea, 60 de posturi sunt ocupate. Dintre ele, 13-14 sunt pentru şoferi şi muncitori necalificaţi, adică prinzători", a declarat Cătălina Trănescu la Digi24, în emisiunea Jurnalul de Seară, moderată de Cosmin Prelipceanu. 

"Vreau să completez, referitor la posturi. Pe lângă posturile de prinzători şi şoferi, noi avem trei adăposturi, unde avem alţi muncitori necalificaţi, adică îngrijitorii de câini, plus oamenii care lucrează la birouri acolo. E adevărat că doar 13 se ocupă de prins, dar avem şi muncitorii necalificaţi de la adăposturi!", a mai spus aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel