Scuterul istoric pe care François Hollande mergea la amante a fost vândut la licitație... pentru 25000 de Euro
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
A fost vehiculul care a declanșat un scandal prezidențial francez, sfârșitul unei relații amoroase secrete și acțiuni legale din partea unui bodyguard poreclit „Omul Croissant”.

Scuterul fostului președinte francez François Hollande a fost vândut pentru mai mult de 20.000 de euro la o licitație în acest weekend, dublu față de prețul său listat și de multe ori mai mult decât valoarea sa de a doua mână, scrie The Guardian.

Vehiculul, numit „scuterul dragostei”, a jucat un rol central în criza politică din ianuarie 2014, când, la doi ani de la începutul mandatului său de cinci ani, un fotograf paparazzi l-a surprins pe Hollande conducându-l pentru a face vizite nocturne actriței Julie Gayet.

Hollande locuia la Palatul Élysée cu partenera sa, jurnalista de la Paris Match, Valérie Trierweiler, care a aflat despre aventura sa doar cu o seară înainte ca fotografiile să fie publicate în revista de celebrități Closer.

Nu a fost dezvăluirea că președintele francez făcea vizite secrete amantei sale cea care a scandalizat națiunea, ci faptul că o făcea pe un scuter Piaggio MP3 de 125 cai putere.

Întâlnirile nocturne rareori au afectat reputațiile prezidențiale. Dar Hollande, poreclit „Monsieur Flamby” - un fel de Mr. Blobby francez - pentru ceea ce erau percepute ca politici de stânga șovăielnice, era văzut ca un Lothario puțin probabil.

Ca mulți președinți francezi, președintele conservator Valéry Giscard d’Estaing a fost notoriu necredincios față de soția sa. După ce s-a raportat că a lovit un camion de lapte cu un Ferrari împrumutat de la regizorul Roger Vadim în primele ore ale unei dimineți de septembrie din 1974, având o actriță celebră pe scaunul pasagerului - un incident pe care ulterior l-a negat - a fost poreclit Valéry Folamour (iubitorul nebun).

Succesorul lui d’Estaing, președintele socialist François Mitterrand, de asemenea căsătorit, a menținut o viață dublă cu amanta sa mai bine de 30 de ani până la moartea sa în 1996; și succesorul său, Jacques Chirac, era condus la întâlniri extraconjugale de către șoferul prezidențial.

Imaginea lui Hollande cu cască, în costum negru și pantofi de costum pe o motocicletă a făcut cu adevărat pagube.

Restul este istorie. „Gayetgate” a continuat câteva săptămâni. Trierweiler a fost internată în spital cu „epuizare”; Hollande a anunțat că relația lor s-a încheiat, a decis să nu candideze pentru realegere în 2017 și s-a căsătorit cu Gayet în 2022. Bodyguardul lui Hollande, fotografiat presupus aducând președintelui și lui Gayet micul dejun de la boulangerie și poreclit „Omul Croissant”, a pretins că este o parte vătămată și a dat fără succes în judecată Closer pentru dezvăluirea identității sale. O carte a susținut ulterior că punga de hârtie maro pe care o purta conținea documente prezidențiale, nu produse de patiserie.

Scuterul bicolor în centrul dramei, construit în 2009 cu 34.000 km la bord și valorând aproximativ 1.300 de euro, pe care Hollande l-a vândut în 2015, a fost cumpărat duminică de un colecționar de vehicule „prestigioase” și istorice.

A venit cu o recomandare entuziastă din partea președintelui de atunci către cuplul care l-a cumpărat de la el. „Acest scuter este cel potrivit!” a scris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel