Scurgerea din bucătărie este înfundată? Trei ingrediente din cămară pot rezolva problema
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Scurgerea din bucătărie este înfundată. Trei ingrediente din cămară pot rezolva problema. Sursa foto: freepik.com
Scurgerea din bucătărie este înfundată. Trei ingrediente din cămară pot rezolva problema. Sursa foto: freepik.com
Scurgerea înfundată este una dintre cele mai frecvente probleme cu care ne putem confrunta acasă.

De-a lungul timpului, scurgerile de la baie și din bucătărie se înfundă. Cui nu i s-a întâmplat asta? Nu te descuraja! Încearcă un truc genial recomandat de instalatori.

Neglijarea și neatenția sunt principalele cauze ale canalizării blocate. Recunoaște: și tu ai lăsat firele de păr și resturile de mâncare să ajungă la scurgere. Drept rezultat, apa stagnează, iar mirosul este insuportabil.

Cum să rezolvi rapid problema? Înainte de a apela la instalatori și să cheltuiești o avere, încearcă câteva remedii simple.

Oțetul și bicarbonatul de sodiu au un concurent. Iată cu ce produs toaleta ta va străluci

Durează doar câteva minute pentru a rezolva această problemă enervantă. Dacă apa stagnează, înseamnă că ceva blochează scurgerea. Unele gospodine folosesc oțet și bicarbonat de sodiu, dar uneori acestea nu sunt suficiente.

Înainte de a chema un instalator sau de a demonta chiuveta, încearcă această metodă formidabilă. Pentru a face acest lucru, poți folosi 3 produse pe care probabil le ai deja acasă.

Acidul citric este un produs ecologic și economic. Acest produs este folosit pentru albirea hainelor, îndepărtarea depunerilor de calcar, pentru curățarea eficientă a aparatelor de uz casnic și pentru desfundarea canalelor de scurgere.

Adaugă acest ingredient în mașina de spălat și hainele vor avea un miros unic

Drojdia de bere este al doilea ingredient recomandat de instalatori pentru eliminarea mirosurilor neplăcute și desfundarea scurgerii.

La final vei folosi lichid de spălat vase. Acest produs este un aliat excelent pentru a menține scurgerile fără blocaje deoarece are o putere mare de degresare.

Dacă chiuveta și dușul au scurgerile blocate, procedează în felul următor: toarnă niște drojdie de bere într-un pahar cu apă fierbinte. Între timp, toarnă 150 de grame de acid citric și o cantitate generoasă de săpun de vase la scurgere. Adaugă apoi soluția de drojdie și închide chiuveta cu un dop. Așteaptă aproximativ zece minute pentru ca remediul să aibă timp să acționeze.

Ușa cuptorului este murdară de grăsime? Cu trucurile bunicii va fi ca nouă

Între timp, pune o oală cu apă la fiert. Când apa începe să fiarbă, scoate dopul și toarnă apa în chiuvetă. În cel mai scurt timp, scurgerea va fi eliberată de blocaje și îți vei lua rămas bun și de la mirosul urât.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel