Scufundări în adâncurile Mării Negre. 300 de persoane vor putea vedea vestigii ale cetății antice Tomis
300 de norocoși vor putea să facă scufundări pentru a vedea vestigii ale cetății antice Tomis.
Pasionații de scufundări vor putea participa la o acțiune ce se va desfășura în perioada următoare la malul Mării Negre.
Primăria Constanța lansează un proiect inedit care promovează în rândul tinerilor vestigii scufundate ale cetății antice Tomis. Peste 300 de persoane se vor putea scufunda în Marea Neagră, lângă Cazinoul din Constanța, se arată într-un comunicat de presă.
Proiectul, realizat în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret Constanța, este inclus în agenda de activități a programului Constanța – Capitala Tineretului din România 2021 – 2022 și promovează în rândurile publicului tânăr vestigii submerse ale zonei de est a cetății antice Tomis.
Cum se vor face scufundările
Echipați în costume de scufundare și însoțiți de ghizi – scafandru arheolog, 300 de participanți la programul Constanța – Capitala Tineretului din România 2021 - 2022 vor efectua scufundări la adâncimi cuprinse între 2 și 8 metri, în zona Cazino Constanța, în perioada 28 iulie – 20 august 2021.
Vizitarea va fi inofensivă pentru situl arheologic și se va desfășura în mod responsabil și neinvaziv, transmit inițiatorii proiectului.
Toți cei cinci ghizi care îi vor însoți pe vizitatori au specializarea de scafandru arheolog, sub directa supraveghere a acestora vestigiile urmând să fie privite de la o distanță de minimum 1 metru.
Este nevoie de programare
Program scufundări: 28, 29, 30 iulie, 3, 4, 5, 6, 10, 11, 12, 13, 17, 18, 19, 20 august 2021, între orele 09:00 – 18:00. Înainte de începerea turului ghidat, vizitatorii vor beneficia de un instructaj specific pentru scufundare din partea scafandrilor arheolog.
Cei 300 de vizitatori care vor participa la program vor fi desemnați de partenerul Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret Constanța. Aceștia trebuie să aibă vârsta de minimum 18 ani și să nu aibă probleme medicale care să le afecteze capacitatea fizică și psihică.
Valoarea proiectului este de peste 100.000 de lei, finanțarea fiind asigurată de către Primăria Constanța.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News