Data publicării:
Scrisorile președintelui Kennedy cu amanta suedeză: Ești minunată și mi-e dor de tine. Dacă nu te căsătorești, vino în America
Scrisorile președintelui John F. Kennedy au fost scoase la licitație în Boston. Acestea sunt adresate amantei sale din Suedia.
O serie de scrisori de dragoste scrise de președintele John F. Kennedy pentru amanta sa suedeză au fost scoase la licitație în Boston, adunând în total suma de 88.000 de dolari. Epistolele intime, adresate domnișoarei Gunilla von Post, o aristrocrată pe care a întâlnit-o cu câteva săptămâni înainte de căsătoria sa cu Jacqueline Bouvier. JFK descrie momentele petrecute alături de von Post drept „o perioadă strălucită a vieții lui”, scrie CNN.
Scrisorile au fost extrase din colecția personală a lui von Post și includ o scrisoare întreagă, dar și 2 mesaje parțiale. Inițial, licitatorii sperau ca acestea să se vândă cu cel mult 30.000 de dolari. Amanta lui JFK a murit în 2011, iar în 1997 a scos o carte în care a descris perioada petrecută alături de defunctul președinte a Statelor Unite. Cartea se numește „Cu dragoste, Jack”.
S-au întâlnit înainte de nunta lui
Schimbul de scrisori dintre cei doi s-a petrecut între 1955 și 1956, înainte de mandatul de președinte al lui Kennedy. LA acea vreme, JFK era senator de Massachusetts, iar hârtia pe care erau scrise mesajele au antetul Senatului Statelor Unite ale Americii. În conținutul scrisorii, viitorul președinte de la acea vreme reflectează asupra escapadei lor romantice din Suedia și se adresează zvonurilor conform cărora von Post urma să se căsătorească. Într-o altă scrisoare, Kennedy o descrie pe aceasta drept „minunată” și îi spune că este nerăbdător să o vadă. Acesta se semna cu numele de Jack.
Cei doi s-au întâlnit inițial în 1953 în Cannes, cu doar câteva săptămâni înainte de nunta cu Jacquelin de pe 12 septembrie. După aproximativ 2 ani de căsătorie, JFK a plecat alături de von Post într-o excursie romatică. Eforturile lui John F. Kennedy de a pune capăt mariajului lor au fost în zadar din cauza tatălui său, din cauza ambițiilor sale politice, dar și din cauza sensibilității lui Jacqueline, care pierduse o sarcină în 1955.
„Dacă nu te căsătorești, vino în America”
„Dacă nu te căsătorești vino aici (n.r. - în America), pentru că mi-ar plăcea să te văd. Am petrecut clipe minunate alături de tine vara trecută. Este o amintire fericită din cursul vieții mele - ești minunată și mi-e dor de tine”, scrie în una din scrisorile dintre anii 1955 și 1956.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News