Data publicării:

Cuvinte tulburătoare: "Doctorii au omorât-o pe Aura"

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
1660297_576518209100985_2043695780_n
1660297_576518209100985_2043695780_n

Vădit emoționat în fața tragediei care a impresionat o lume întreagă, un medic din București a așternut câteva gânduri sincere despre moartea Aureliei Ion, studenta care își dorea să fie un doctor renumit.

Devotamentul pentru meseria de doctor a ucis-o pe Aurelia

Anii de studiu nu sunt suficienți pentru o carieră de succes în lumea medicinei. Pentru a salva vieți, este nevoie de mult devotament, sacrificiu și altruism. Meseria a ucis-o pe tânăra studentă - după cum spune în scrisoare acest doctor de suflete.

‘‘Există oameni vinovați pentru faptul că Aura a murit. Mă uit de jur împrejur, e un cartof fierbinte care se aruncă de colo colo, în țara în care nimeni nu e nevinovat. Dar eu vă zic, cu mâna pe sufletul meu de doctor de suflete, că doctorii au omorât-o pe Aura. Meseria asta nenorocită pe care-o iubim cu toții atât de mult și care-o să fie moartea multora dintre noi a omorît-o și pe Aura. Și-ar fi putut să-i omoare și pe ceilalți amărâți de doctori care erau cu ea în același avion. Doctoricitul, visul de-a deveni al fetei dumneavoastră, i-a luat viața așa cum s-a întâmplat.

Dar aici pentru mine, cel puțin, începe-un urlet care-mi îngheață pe buze pentru că-l urlu deja de niște ani de când m-am întors în România, despre cum se face medicină în România ca pe vremea lui Davila și a lui Cantacuzino, o muncă în tranșeu și-un accident care așteaptă să se întâmple în timp ce, complet nebunește, majoritatea dintre noi mergem pe-o sârmă și ne sărutăm amuletele de protecție că doar n-o să ni se întâmple tocmai nouă.  Și n-o să cadă tocmai cu noi avionul. Și n-o să se poticnească tocmai la noi o intervenție de salvare.

Și oamenii zic asta. Și oamenii mint. Și când pică vreunul dintre noi la datorie ne uităm și ne înfrigurăm dar cel puțin e vorba de doctori gata făcuți. Doctori jurați. Doctori care-au promis doar că nu vor face rău altora, chiar cu prețul răului lor, și-au mai promis că tot ce au ei vor pune în slujba pacientului și vieții acestuia. Aura n-apucase să se nască din jurământul ăsta...", scrie medicul.

"Nu vă pot duce fata înapoi!"

Doctorul și-a continuat scrisoarea cerându-le iertare membrilor familiei Aureliei pentru că nu a putut face nimic pentru salvarea fetei. "Eu nu vă pot aduce fata înapoi. Mă doare că ați pierdut un copil. Mă doare că frații ei au pierdut o soră. Mă doare că meseria mea și-a pierdut o flamă dintr-un viitor pe care mi l-aș dori mai bun. Gândurile mele bune, și iertati-ne pe noi, doctorii, că n-am putut-o ține în viață pe fata dumneavoastră. Vouă v-a murit un copil, nouă ne-a murit o colegă. Dar nu degeaba. Atâta cât ține de mine", a conchis medicul.

Scrisoarea a fost postată AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel