Data publicării:
Scrisoarea secretă a Reginei Elisabeta a II-a. A scris-o în 1986, este ascunsă într-un seif și poate fi deschisă abia în 2085
Regina Elisabeta a II-a a redactat o scrisoare care poate fi deschisă abia în 2085.
O scrisoare scrisă de regretata Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care zace ascunsă într-un seif din Australia, nu poate fi deschisă pentru încă 63 de ani, scrie LADBible. Nota de la Majestatea Sa a fost scrisă pentru locuitorii din Sydney și este depozitată în secret într-una dintre clădirile istorice din oraș. Scrisoarea se află în clădire deja de aproape 36 de ani, deoarece Regina a scris nota în noiembrie 1986, într-o vizită de stat.
Aparent, nici măcar personalul personal al Reginei nu știe ce era scris pe bilet în afară de instrucțiunile stricte de pe față care declară când ar trebui deschisă. Scrisoarea semnată de Regina Elisabeta este adresată Dreptului și Onorabilului Lord Primar din Sydney, Australia.
"Salutări. Într-o zi potrivită pentru a fi aleasă de dvs. în anul 2085 d.Hr., vă rog să deschideți acest plic și să transmiteți cetățenilor din SYDNEY mesajul meu către ei", se arată în nota scrisorii, care se află într-o vitrină din clădirea Queen Victoria.
Clădirea istorică în care se află nota despre scrisoarea Reginei a fost deschisă în 1898 și a fost denumită astfel în onoarea Jubileului de Diamant al Reginei Victoria.
Regina Elisabeta, primul monarh care a pășit pe pământul australian
Monarhia britanică rămâne șeful statului în Australia, Regele Carol fiind reprezentat în țară de Dave Hurley, guvernatorul general al țării. Regretata Regină ar fi putut pierde statului de șef al statului în 1999, când țara a avut un referendum pentru a decide dacă dorea să devină republică. Alegătorii au optat atunci împotriva schimbării, 54% din populație declarând că ar dori ca Regina să rămână șef de stat.
Majestatea Sa a vizitat Australia de 16 ori, în diferite perioade de timp din vremea domniei sale. Prima ei vizită a avut loc în 1954, la doar doi ani după ce a devenit regină, după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea. Când Regina Elisabeta a vizitat țara pentru prima dată în 1954, ea a fost primul monarh aflat la domnie care a pășit pe pământul australian.
Nici restul membrilor Familiei Regale nu au fost străini de Australia. Prințesa Anne și soțul ei, viceamiralul Sir Timothy Laurence, au făcut un turneu în Australia la începutul acestui an. În acel turneu, Prințesa Anne a deschis cel de-al 200-lea Sydney Royal Easter Show, pe care l-a inaugurat pentru prima dată în 1970 împreună cu părinții ei și cu fratele ei, regele Charles.
Prințul William și Kate Middleton - acum Prinț și Prințesă de Wales - urmau să facă și ei o călătorie în Australia în 2020, dar aceasta a fost anulată din cauza pandemiei de Covid-19.
Tradiție bizară la Palatul Buckingham. Apicultorul regal a trebuit să informeze albinele că Regina Elisabeta a II-a a murit
O tradiție antică bizară care prevede că apicultorul regal trebuie să informeze albinele de la palat că Regina Elisabeta a II-a a murit, există la Palatul Buckingham, scrie Mirror. Pe tonuri șoptite, insectele au fost informate că au un nou maestru, Regele Charles al III-lea. Vestea tristă a fost transmisă albinelor din stupii aflați pe terenurile Palatului Buckingham și Casei. Clarence
John Chapple, în vârstă de 79 de ani, apicultorul oficial al palatului, a făcut călătoria emoționantă către locații vineri, după vestea morții Reginei Elisabeta. Panglici negre au fost apoi legate în fundițe pe stupi, unde trăiesc mii de albine.
Ritualul a continuat, apicultorul spunându-le că regina a murit și că un nou maestru va fi acum la conducere. Albinele au fost apoi îndemnate să fie bune cu noul lor stăpân, regele Carol. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News