Scrisoare deschisă Diaspora: Domnule Ponta, doar așa vă puteți cere scuze!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Premierul Victor Ponta a primit o scrisoare deschisă de la un grup de organizații care îi reprezintă pe românii din diaspora. Asociații ale românilor din Belgia, Italia, Israel, Marea Britanie și Spania  cer premierului și președintelui Camerei Deputaților să introducă Legea votului prin corespondență în procedură de urgență.

”Noi, românii din Diaspora, urmărim fiecare decizie politică pe care o luați, fiecare activitate din Guvernul și Parlamentul României. Suntem interesați mai ales de inițiativele legislative care ne vizează și care ne pot aduce mai apoape de cei de acasă și, într-un final, alături de ei când România va putea să le asigure cetățenilor săi aceleași condiții și venituri ca cele pe care acum le avem în statele noastre de adopție. 

 

Domnule Ponta, 

 

Suntem profund dezamăgiți că la șase luni de la alegerile prezidențiale, am fost din nou uitați. Ne-ați promis că ne veți acorda atenția cuvenită, aceeași pe care o așteaptă și o merită fiecare cetățean român. Chiar dacă nu v-am votat, ne reprezentați interesele ca șef al Guvernului și ca liderul partidelor care formează actuala majoritate parlamentară. 

Nu doar că ne-ați uitat dar încercați să ne îndepărtați de România. Atât dumneavoastră personal, cât și membrii Partidului Social Democrat, vă folosiți de toate instrumentele legislative pe care le controlați pentru a împiedica adoptarea și implementarea votului prin corespondență. 

Chiar dacă votul prin corespondență a fost inițiat și depus în Parlament de către Partidul Național Liberal – Opoziția dumneavoastră, acest lucru nu vă dă dreptul de a bloca acest act normativ pe care Diaspora l-a cerut politicului din România, un act normativ de care noi, cei care trăim departe de casă, avem nevoie pentru a ne exercita drepturile cetățenești în condiții civilizate.

Vă rugam public, domnule Victor-Viorel Ponta ca prin poziția pe care o dețineți ca președinte al PSD, dar și ca deputat și de Premier, să demarati de indata procesul legislativ care trebuie să dezbată și să adopte în regim de urgență Legea votului prin corespondență. Doar în acest fel veți putea spune că ne respectați și că vă cereți scuze pentru cât ne-ați făcut să suferim și ne-ați umilit în noiembrie 2014!”.

 

 

Dragoș Nelersa, președinte – Asociația “Familia” (Israel)

Antonio Nyerjak, președinte – YMCA Cavnic (Belgia)

Iolanda Costide, președinte – Uniunea Liberală Româno-Britanice (Marea Britanie)

Iris Radulian, președinte – Asociația “My Romania Group” (Marea Britanie)

Gelu Vlașin, scriitor, președinte – Asociația Culturală “Diverbium” (Spania)

Gabriela Mărginean – Asociația “ACASĂ” (Spania)

Valentin Ilie Făgărășean, președinte – Associazione socio-culturale Ro&Ro (Italia)

Iulian Manta – președinte Associazione socio-culturale “Vocea Românilor” (Italia)

Olivia Luciana Tudor, pre;edinte – Asociația Socio-Culturală “Flacăra” (Italia)

Robert Araveicei, președinte – Asociația Culturală Italo-Română “Amici” (Italia)

Vlad Vicențiu, vicepreședinte – Uniunea Liberală a Românilor din Italia (Italia)

Petre Cristea, președinte – Asociația Flacăra Cultură și Sport (Italia)

Octavian Vasile Neamțu, președinte Associazione Euromâni d’Italia (Italia)

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel