Lui Ponta i se cere demisia din Guvern și PSD. Vezi cine spune
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
ponta
ponta

Decizia premierului Victor Ponta de a o nominaliza pe Laura Codruța Kovesi ca procuror șef la Direcția Națională Anticorupție i-a deranjat nu doar pe colegii de uniune, din Partidul Național Liberal, ci și pe cei din Partidul Social Democrat. După ce, în urmă cu o zi, senatorul PSD Valer Marian a anunțat că se autosuspendă din partid, joi a apărut o scrisoare deschisă prin care se cere demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului și renunțarea la mandatul de șef al PSD. 

Scrisoarea este semnată de Andrei Alexandru, membru PSD și fost purtător al lui Nicolae Văcăroiu pe vremea când acesta era președinte al Senatului.

„Domnule Victor Ponta, președinte al PSD și prim ministru al Guvernului, acțiunea dumneavoastră politică de după alegerile parlamentare și apropierea Congresului PSD m-au determinat să vă adresez această scrisoare deschisă. Ea reprezintă singurul mijloc real pe care-l am la dispoziție și prin care înțeleg să-mi fac datoria ca simplu membru al PSD și ca cetățean român. Voi începe cu concluzia demersului meu: vă solicit să vă retrageți din funcția de prim ministru al Guvernului României și să nu mai candidați pentru un nou mandat de președinte al PSD la Congresul ce se apropie. Nu pentru că nu ați avea dreptul statutar, ci pentru a evita o situație similară cu cea creată la precedentul Congres de Mircea Geoană, care ar aduce mari deservicii partidului”, se arată în scrisoarea lui Andrei Alexandru, potrivit AM Press.

Andrei Alexandru subliniază că alegătorii au votat împotriva lui Traian Băsescu atunci când au ales USL-ul. Însă, acum primesc în schimb cu totul altceva. "Lăsând la o parte episodul penibil legat de numirile la Parchete și DNA, “dreptate până la capăt” devine pe zi ce trece “mușamalizare până la capăt”", scrie el.

"Sunteți șantajabil?... 'DA'"

Membrul PSD adaugă o serie de întrebări: "Dacă vreți cu adevărat “dreptate până la capăt”, pentru ce faceți uz de toate mijloacele permise și nepermise ca, alături de Basescu, să controlați Justiția? Aveți probleme personale legate de Codul Penal? Au asemenea probleme prieteni ai Dumneavoastră sau membri ai familiei? Ați făcut vreo înțelegere verbală sau scrisă cu Băsescu ca hoții deghizati în politicieni să scape de brațul Legii? Sunteți santajabil? Răspunsul, care decurge logic din declarațiile și deciziile dumneavoastră, pare a fi: DA”.

El spune că pactul "clandestin" semnat cu Traian Băsescu amintește "de un alt pact clandestin, semnat tot fără mandat și fără știrea oamenilor, prin care UDMR urma să fie cooptat la guvernare, același UDMR fără de care Băsescu ar fi fost demis la Referendum".

Andrei Alexandru precizează că se așteaptă la atacuri împotriva lui în urma acestei scrisori, însă adaugă "Amatorilor de asemenea exerciții le spun că persoana mea e prea puțin importanță și, oricât m-ați desființa pe mine, fondul problemei rămâne. El se rezolva constructiv și nu prin eliminarea celui care aduce vestea proastă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel