Scriitorul român Elisei Virgil, premiat de Societatea Literară din Madrid
Data publicării:
Autor: DCNews Team, michirita
WhatsApp

Scriitorul român Elisei Virgil a primit duminică, 12 mai 2013, premiul pentru literatură “Scriitori din Est”, locul al doilea, în valoare de 3000 de Euro, acordat de Noua Societate Literară din Madrid. Cartea autorului român a atras atenţia criticilor, cu ocazia Săptămânii Cărţii 2013, eveniment organizat de Prefectura oraşului Madrid. Săptămâna Cărţii s-a desfăşurat la Facultatea de Filologie a Universităţii Complutense din capitala Spaniei.

Elisei Virgil a asistat, pe 14 aprilie, la prezentarea romanului său "El Triángulo de la Felicidad" (Triunghiul Fericirii), organizată de Editura Niram Art, în Espacio Niram din Madrid. Cartea, aflată la a doua ediţie, face parte din Colecţia Propuneri, coordonată de Tudor Şerbănescu, artist român recunoscut pentru opera sa în Spania, iar coperta a fost creată de artistul plastic spaniol Ivan Miedho. Romanul, tradus de Fabianni Belemuski, a atras atenţia publicului şi a criticilor, care l-au comparat pe Virgil cu Juan José Millas şi Vintilă Horia, scriitor care şi-a petrecut o bună parte din viaţă în Peninsula Iberică.

Elisei Virgil a afirmat că scrierile sale fac parte din bogăţia culturală din Estul Europei, încă neexploatată suficient în Occident. “Sunt foarte mulţumit de premiul pe care l-a primit "Triunghiul Fericirii", premiu care înseamnă pentru mine o surprinzătoare recunoaştere a literaturii române în Occident”, a mai semnalat Elisei Virgil, într-un interviu pentru Union Radio Madrid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel