Scriitorul peruan Mario Vargas Llosa, recompensat cu premiul Château La Tour Carnet 2019
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Scriitorul peruan Mario Vargas Llosa a fost recompensat cu premiul Château La Tour Carnet, un prestigios trofeu literar creat în 2017 de omul de afaceri francez Bernard Magrez, care deţine peste 40 de domenii viticole în diverse regiuni ale lumii, dintre care patru incluse în clasificarea ''Grand cru'' şi situate în regiunea Bordeaux, potrivit AFP. 

'Cu multă emoţie, Mario Vargas Llosa a fost desemnat în unanimitate laureatul premiului literar Château La Tour Carnet pentru ansamblul operei sale', a precizat miercuri juriul, prezidat anul acesta de directorul editorial al cotidianului Le Figaro, Alexis Brezet. Premiul, în valoare de 20.000 de euro, va fi decernat autorului romanului Mătuşa Julia şi condeierul joi, într-un restaurant parizian. Câştigătorul primeşte, de asemenea, o operă în ediţie originală.

După ce Michel Houellebecq a primit anul trecut cele patru volume din Scene din viaţa privată, într-o ediţie originală cu dedicaţie semnată de Balzac, Mario Vargas Llosa, laureatul premiului Nobel pentru literatură din 2010, va primi un exemplar bibliofil dintr-o ediţie originală a cărţii Madame Bovary, publicată în 1867, conţinând un mesaj autograf semnat de Gustave Flaubert şi adresat lui Alfred Guerard, protector al literaturii şi artelor. Milan Kundera a fost primul laureat al acestui premiu, în 2017. Recompensa poartă numele Château La Tour Carnet, un domeniu situat în regiunea viticolă Medoc, constituit în anul 1120 şi care a aparţinut familiei de Montaigne, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel