Urmărește emisiunea live
Şcoală de vară pentru elevii din toată ţara, la Universitatea de Vest Timişoara (UVT)
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Imagine de F1 Digitals de la Pixabay
Imagine de F1 Digitals de la Pixabay
O nouă ediţie a universităţii de vară pentru elevi, West Summer University, va avea loc la Universitatea de Vest din Timişoara.

West Summer University (WSU), şcoala de vară destinată elevilor organizată la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), care simulează toată aspectele vieţii de student, va avea loc în acest an în perioada 22.07.2021 - 08.08.2021, la Timişoara, iar înscrierile sunt deschise până în data de 07.07.2021, accesând site-ul www.wsu.osut.ro.

Elevii din întreaga ţară au posibilitatea de a experimenta viaţa de student, timp de două săptămâni, participând la activităţi educaţionale introductive susţinute de cadre didactice universitare, pentru fiecare domeniu de studii al celor 11 facultăţi ale Universităţii de Vest din Timişoara, la activităţi de consiliere şi orientare în carieră pregătite de specialiştii Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră (CCOC) din UVT, la activităţi de educaţie non-formală şi dezvoltare personală, precum şi la activităţi culturale, recreative şi de socializare, prin care vor descoperi toate secretele centrului universitar Timişoara. În acest fel, proiectul îşi propune să contribuie la reducerea abandonului universitar, sprijinind elevii să ia decizii informate şi responsabile cu privire la continuarea studiilor în învăţământul universitar.



Deşi încă traversăm un context nemaiîntâlnit, la WSU #CeaMaiTareVară se va desfăşura în cele mai sigure condiţii!



Astfel, sunt eligibili pentru a se înscrie la ediţia 2021 a West Summer University elevii de liceu care au fost vaccinaţi împotriva virusului SARS-CoV-2 cu ambele doze până cel târziu la data de 12.07.2021. Toate activităţile se vor desfăşura în condiţii optime, cu respectarea normelor de sănătate publică în vigoare la momentul desfăşurării evenimentului.

Rectorul UVT, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea: "Proiectul West Summer University este organizat prin colaborarea dintre Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) şi Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT), beneficiind de finanţare prin intermediul Schemei de Granturi pentru Universităţi din cadrul Programului pentru Învăţământ Secundar ROSE. UVT se regăseşte printre universităţile care performează şi în privinţa relaţiei dintre comunitatea universitară şi elevii din preuniversitar, iar calitatea programelor noastre de vară, adresate elevilor, a devenit binecunoscută în vestul ţării. Îi aşteptăm şi în această vară pe elevii interesaţi şi talentaţi, le promitem o vară universitară de neuitat, la UVT!"

Elevii care studiază la liceele eligibile pentru finanţare în cadrul Programului pentru Învăţământ Secundar ROSE participarea la West Summer University este gratuită, asigurându-se cazarea, masa şi prezenţa la toate activităţile pe întreaga perioadă a proiectului.

Pentru elevii care studiază la licee neeligibile pentru finanţare în cadrul programului ROSE, taxa de participare va fi de 150 de lei şi va acoperi cazarea, masa şi prezenţa la toate activităţile pe întreaga perioadă a proiectului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel