Data publicării:

Şcoala de Krav Maga Bukan Bucureşti lansează scurtmetrajul “Nu fi victima lui, transformă-l în victimă“

Autor: DCNews Team, michirita | Categorie: Stiri
WhatsApp

Şcoala de Krav Maga Bukan Bucureşti lansează scurtmetrajul “Nu fi victima lui, transformă-l în victimă“ ca un manifest împotriva violenţei asupra femeii în România.

Instructorul acreditat în tehnici de Krav Maga, Bogdan Vasile a conceput un curs special dedicat femeilor, bazat pe tehnici de autoapărare. Acest curs nu este unul ce incită la violenţă ci vine ca un sprijin acordat femeilor pentru a putea face faţă situaţiilor dificile şi neprevăzute cu care se pot confrunta.

“Ştim cu toţii că forţa fizică a femeii este cu mult mai mică decât cea a unui bărbat şi că multe femei sunt abuzate în momentul în care sunt lipsite de apărare. Ne sunt prezentate constant femei abuzate în spaţiul public, în parc sau pe stradă şi constatăm că de multe ori cetăţenii trec nepăsători pe lângă un act de violenţă fără a interveni. Acest curs nu incită la violenţă, este bazat doar pe tehnici de autoapărare, ce devin utile în momentul în care femeia este pusă în pericol. Nu consider că ar trebui să ne facem dreptate singuri, avem un cadru legal şi instituţii autorizate să aplice aceste legi, însă în momentul când o femeie este atacată este singură şi în 90% din cazuri nu intervine nimeni, iar organele abilitate ajung doar ca să constate incidentul nu ca să îl oprească sau să îl prevină. Am ales să realizăm acest material video pentru a atrage atenţia asupra acestui fenomen cu care ne confruntăm, să marcăm Ziua Internaţională Împotriva Violenţei Asupra Femeii. Cred că este şi datoria noastră, a barbaţilor care respectă femeile să susţinem acest manifest, să contribuim fiecare în parte la stoparea actului de violenţă asupra femeilor, să le susţinem în acest demers şi să le încurajăm să devină egalul bărbaţilor din toate punctele de vedere. Din experienţa cu participantele la acest curs am observat că ele işi redobândesc încrederea în forţele proprii, devin stăpâne pe situaţie, îşi depăşesc anumite temeri iar această încredere dobândită se reflectă nu doar în situaţii violente ci în modul în care îşi trăiesc viaţa.”, declară Bogdan Vasile, instructor acreditat Krav Maga în cadrul Şcolii de Krav Maga Bukan Bucureşti.

Cursul de autoapărare se desfăşoară în cadrul Scolii de Krav Maga Bukan Bucureşti de două ori pe săptămână şi se pot înscrie femeile cu vârsta cuprinsă între 13 şi 70 de ani atât timp cât nu există o interdicţie medicală. Cursul se bazează pe tehnici de autoapărare însă conţine şi elemente de fitness, pilates, cardio şi yoga ce ajută la dezvoltarea armonioasă a muşchilor, flexibilităţii şi vitezei de reacţie şi elemente de relaxare fizică şi mentală. Prima şedinţă este oferită cadou din partea clubului pentru ca fiecare femeie să îşi poată forma o opinie despre curs.

“Ceea ce ne diferenţiază de alte cluburi care practică tehnici de autoapărare este faptul că discutăm şi lucrăm cu fiecare femeie în parte pentru a-i dezvolta reflexele ce i se potrivesc mai bine. Fiecare femeie este unică, are particularităţile ei, temerile ei şi încercăm să găsim abordarea corectă pentru fiecare în parte. În plus, au posibilitatea de a se antrena şi exersa ceea ce au învăţat cu parteneri bărbaţi, tocmai pentru a creea un cadru cât mai apropiat de realitatea unei scene de violenţă venită din partea unui bărbat.” explică Bogdan Vasile, instructor acreditat Krav Maga în cadrul Şcolii de Krav Maga Bukan Bucureşti.

Scurtmetrajul “Nu fi victima lui, transformă-l în victimă“ a fost conceput ca o formă de susţinere din partea Şcolii de Krav Maga Bukan Bucureşti în lupta împotriva violenţei asupra femeii în România, cu sprijinul designer-ului vestimentar Laura Hîncu. Cu mulţumiri speciale Cătălin Păduraru (regizor) şi Costin Dinu (muzică).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel